Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
8. 2. 2019,
10.03

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,66

1

Natisni članek

Jurij Tepeš

Petek, 8. 2. 2019, 10.03

5 let, 2 meseca

Jurij Tepeš pred Lahtijem

Upa, da je to šele začetek, in ne konec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,66

1

Jurij Tepeš | Jurij Tepeš upa, da se bo zgodba iz Oberstdorfa nadaljevala. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Jurij Tepeš upa, da se bo zgodba iz Oberstdorfa nadaljevala.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Za slovenskega skakalca Jurija Tepeša je značilno, da ima raje večje naprave kot manjše, saj je boljši v zraku. V Oberstdorfu sicer ni skočil do takšnih uvrstitev, ki jih je že nizal na letalnicah v preteklosti, a ga že dolgo nismo videli dobro razpoloženega, saj se mu je krivulja naposled le obrnila navzgor.

Prvi dan v Oberstdorfu še ni bil po željah Jurija Tepeša, saj se ni uvrstil na tekmo. Zato pa je dobil zadoščenje naslednja dva dneva, ko je bil dvakrat 26. To so zanj prve točke po lanski Planici. In ker jih v prejšnji sezoni razen v domačem okolju ni osvojil, je na letalnici Heini Klopfer pretekli konec tedna dobil zadoščenje.

"Vedel sem, da bo treba nekje začeti. Vesel sem, da sem drugi dve tekmi dosti konstantno odskakal. Videl sem, da je šlo v pravo smer. Vesel sem bil dveh uvrstitev med 30, da sem znova dobil točke. Upam, da jih letos dobim še čim več, in je to šele začetek, in ne konec," pravi Tepeš.

Priznal je, da si je v Oberstdorfu oddahnil. Bil je na veliki preizkušnji. Zagotovo je čutil pritisk, saj je moral nekaj pokazati, da bi dobil več zaupanja pri selektorju Gorazdu Bertonclju: "V soboto sem si oddahnil. V petek nisem vedel, zakaj ni šlo in kako naj se lotim. S trenerji smo se pogovorili in videl sem, kako moramo skakati na tej letalnici. Tehniko sem moral nekoliko spremeniti, ki ni tipična za skakalnice. Pri vetru od zadaj drugače ne gre."

"Willingena bi se veselil, a bom moral v Lahtiju tudi kaj pokazati"

Jurij Tepeš | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Zaradi dveh uvrstitev med dobitnike točk je dobil novo priložnost tudi ta konec tedna, ko bosta tekmi v Lahtiju. Na tej napravi je bil najboljši 11., večkrat pa se je že znašel med dobitniki točk. Bo to zanj ura resnice, ker spet sledi prehod na navadne skakalnice? "Bomo videli. Lahti mi prav ne leži. Ponujene priložnosti se ne vrže stran. Tudi v Lahtiju sem že sicer dobro skakal. Upam, da bom počasi dvigoval raven skakanja in postajal iz tekme v tekmo boljši," optimistično odgovarja Tepeš.

V veliko veselje bi mu bilo, če bi ostal v ekipi tudi za Willingen, ki bo zadnja postojanka pred svetovnim prvenstvom v Seefeldu. Na napravi v Nemčiji se leti nekoliko dlje, pohvali se lahko s štirimi uvrstitvami med najboljših deset, na ekipni tekmi pa se je dvakrat tudi veselil zmage.

"Willingen je bila vedno tista skakalnica, ki mi je ležala. Prav tako bolj kot letalnica v Oberstdorfu. Willingena bi se veselil, a bom moral v Lahtiju tudi kaj pokazati," poudarja Jurij.

Ne spreglejte