SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ulaga: FIS služi na naš račun in to je nepošteno

3

termometer

Sezono slovenskih smučarskih skakalcev je kot zelo pozitivno ocenil tudi predsednik SZS in nekdaj odličen skakalec Primož Ulaga, izpostavil pa je nepošten sistem Mednarodne smučarske zveze FIS.

O uspehih slovenskih skakalcev smo na dolgo in široko že razpredali po koncu sezone. Znova so razveseljevali ljubitelje skokov v Sloveniji, z njihovimi nastopi pa je bil zadovoljen tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga: "Začetek sezone je bil malenkostno slabši oziroma povprečen, od novega leta naprej pa so skakalci nizali vrhunske rezultate. Tudi na svetovnem prvenstvu, ko kot ekipa nekako niso delovali močno, so prišli do dveh medalj. Dokazali so, da znajo tudi v težkih trenutkih narediti odličen rezultat. To je dokaz, da se je poleti dobro delalo. Dobrodošlo pa je tudi to, da je v ozadju veliko mladih skakalcev."

Zanimanje za slovenske skakalce, ki so pozitivna zgodba zimskih športov, se je povečalo tudi s strani sponzorjev, a tukaj Ulaga s prstom kaže na Mednarodno smučarsko organizacijo FIS: "Za skakalni del je bilo vedno zanimanje. Dejstvo je, da več kot toliko ne moreš imeti. Imaš namreč omejitve s FIS pravili. Pri skokih ne moreš biti polepljen s sponzorji kot pri formuli 1. Pravilnik je. Strinjam se, da nam FIS daje pravila igre, vendar bi morala dati tudi več denarja nazaj. V končni fazi mi delamo cirkus. FIS služi na naš račun in to je nepošteno. In to lahko povem vsakomur v obraz."

Na vprašanje, ali misli, da se bo spremenilo kaj v tej smeri, pa je Ulaga odgovoril: "Kaj pa lahko jaz spremenim?"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin