Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 2. 2015,
22.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Kosi Rok Perko Boštjan Kline smuk

Petek, 27. 2. 2015, 22.21

8 let

Trojna avstrijska zmaga, štiri točke za Boštjana Klineta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Avstrijec Hannes Reichelt je zmagovalec smuka za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu. Za njim sta se zvrstila rojaka Romaed Baumann in Mathias Mayer. Boštjan Kline je bil 27.

Avstrijski alpski smučarji so teden dni po trojni zmagi v Saalbach Hinterglemmu dosegli novo trojno slavje. Na skrajšanem smuku v Garmisch-Partenkirchnu je bil najhitrejši svetovni prvak v superveleslalomu Hannes Reichelt, stotinko sekunde je zaostal Romed Baumann, 24 pa olimpijski prvak Matthias Mayer, ki je v Saalbachu dobil tudi superveleslalom. Med Slovenci je do novih točk prišel Boštjan Kline, že petič zaporedoma, ki je osvojil 27. mesto, za zmagovalcem pa je zaostal 88 stotink. Rok Perko, najhitrejši med Slovenci na treningu, je bil 40. (+ 1,28), Klemen Kosi pa 46. (+ 1,61).

"Smuk je bil kratek in napake niso bile dopustne. Mi smo imeli spet lepo priložnost, saj so imeli vsi podobne pogoje, smučati pa se je dalo tudi z visokimi startnimi številkami. Zadovoljen sem s Klinetom, ki bi se sicer lahko uvrstil med najboljših dvajset, po drugi strani pa je na vseh smukih, kjer je nastopil, prišel do točk. Vesel sem, da najboljšo vožnjo vedno pokaže na tekmi in upam, da bo to zanj postala navada. Lahko bi rekel, da je bila to tekma za Perka, raven start in podlaga ter dobra vidljivost, a ni smučal na nivoju, da bi izkoristil priložnost. Smučarji v njegovem rangu so danes naredili nekaj rezultatov, on ga žal ni. Kosi je veliko zaostal že zgoraj, v tej njegovi želji po rezultatu pa je izgubljal na času. Če je bila to tekma za Perka, pa ni bila za Kosija, saj so mu s skrajšano progo vzeli tehnični in vzdržljivostni del," je po preizkušnji dejal glavni trener hitrih disciplin Peter Pen.

Osmi smuk sezone je bil zaradi megle dolgo celo pod vprašajem, prireditelji pa so se na koncu odločili, da dirko izvedejo ob zadnjem možnem terminu ob 14. uri na skrajšani progi. Na koncu se je spet smejalo Avstrijcem. Po velikem razočaranju na svetovnem prvenstvu v ZDA, kjer so ostali brez uvrstitve v deseterico, so slavili že drugo trojno zmago zaporedoma. Nekaj stotink za oder sta bila prepočasna Italijana Silvano Varettoni in Dominik Paris.

Jutri se bodo smučarji - med njimi bo tudi Žan Kranjec - na tem prizorišču pomerili še na veleslalomu. Prvi tek se bo začel ob 10.30, drugi pa tri ure kasneje.

Ne spreglejte