Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
25. 11. 2011,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze svetovni pokal

Petek, 25. 11. 2011, 14.19

8 let

Tina Maze: Z uvodnim rezultatom je mučno živeti

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tina Maze pred nadaljevanjem svetovnega pokala priznava, da söldenski rezultat še vedno skeli, zato Severno Ameriko vidi predvsem v luči nove priložnosti.

Če bi Tina Maze v Söldnu končala ob progi ali pa po veliki napaki osvojila osem točk svetovnega pokala, bi se kljub hipnem razočaranju prav gotovo z lažjim srcem pripravljala na nove preizkušnje. Neprepričljivo predstavo brez večje napake, ki bi ji vzela odločilne desetinke, pa je po vrhunski sezoni in najbolj obsežnih ter dovršenih pripravah v karieri sprejela kot bolečo zaušnico. Poleg tega je bil zaradi visokih temperatur in pomanjkanja snega v Evropi tekmovalni premor daljši od načrtovanega, čakanje na novo priložnost za dokazovanje pa zato še toliko bolj mučno. "Sölden ni omajal samozavesti in prepričanja o kakovosti dela. Je pa odgovoril na pripravo na prvo tekmo, ki prav gotovo ni bila idealna," pravi Mazejeva in dodaja: "Po vsem tem, kar sem storila v pripravah, je po triindvajsetem mestu živeti in na vso moč trenirati prava muka."

Aktualna veleslalomska svetovna prvakinja je s svojim štabom po selitvi iz Evrope v ZDA vadila v Lovelandu in Vailu, iskala pa je predvsem terene, primerljive s tistimi, ki jo čakajo v Aspnu. Nekaj težav so ji sicer znova povzročale težave s hrbtom, zaradi katerega je izgubila dan vadbe. "Treningi niso bili tako količinsko obsežni. Upam, da smo uredili vse, kar se tiče opreme," pravi Mazejeva, ki ob koncu tedna v Aspnu, kjer bosta na sporedu preizkušnji v tehničnih hitrih disciplinah, krvavo potrebuje kakovosten rezultat, bržčas predvsem kot motivacijsko injekcijo. V Aspnu ali kje drugje v ZDA resda še nikoli v karieri ni stala na stopničkah za zmagovalke v svetovnem pokalu, želje pa bi se ji tokrat izpolnile že s potrditvijo konkurenčnosti, s katero bi se nato tudi na sleherni trening podajala z vedrejšim obrazom. Ni skrivnost, da najboljšo slovensko alpsko smučarko ob jezi na zmagovite tirnice potiskajo tudi dobri občutki in uživanjem na smučeh. "Ob pravi hitrosti, če je seveda varno, vselej 'zajuckam', a po slabem tekmovalnem začetku se mi to še ni moglo zgoditi. Štejejo le tekme. Nova priložnost se ponuja že ob koncu tega tedna," pravi Mazejeva, za katero je dolgo veljalo, da se onstran Atlantika pregovorno slabo počuti. To se je v zadnjih letih vendarle spremenilo, letos se je poti v Koloradu celo razveselila in uživala v prostranosti. Klik v glavi? "Ne, ne gre za klik. Govorim o iskanju svojih občutkov," pravi Tina.

Ob Mazejevi bosta priložnost v sobotnem veleslalomu dobili še Ana Drev in povratnica Ilka Štuhec, na štartu nedeljskega slaloma pa bosta ob prvi dami slovenskega smučanja še Maruša Ferk in Vanja Brodnik. "Dekleta so na zadnjih treningih napredovala, zato upam, da bodo podobno pokazala tudi na tekmah. Vseeno še niso na želeni ravni. Medtem ko od Ane v soboto pričakujem, da bo nadaljevala tam, kjer je ostala v Söldnu, pa Ilke ne želimo obremenjevati. Vseeno verjamem, da se lahko ob dobrih razmerah in idealnem nastopu približa finalu. Nedeljski slalom bo podal kar nekaj odgovorov. Žal Maruša v tej disciplini še ni v pravi formi. Za Vanjo smo se odločili po zadnjih treningih. Pred tem pa sem dejal, da bi kvota ostala neizpolnjena, če punce ne bi kazale kakovostnih voženj," napoveduje trener za tehnični disciplini ženske reprezentance Denis Šteharnik.

Ne spreglejte