Težki trenutki finskega nekdanjega skakalnega zvezdnika

Da je življenje športnika lahko kruto, vidimo iz primera finskega nekdanjega skakalnega zvezdnika Tonija Nieminena. V sezoni 1991/92 je bil osrednja zvezda, zdaj pa zaradi finančnih težav prodaja svoje olimpijske medalje.

Toni Nieminen se je od vseh najhitreje navadil na novi način skakanja in v sezoni 1991/92 pometel s konkurenco. A je nato hitro tudi poniknil, pa čeprav je bil zelo talentiran.

1 / 2

Toni Nieminen se je od vseh najhitreje navadil na novi način skakanja in v sezoni 1991/92 pometel s konkurenco. A je nato hitro tudi poniknil, pa čeprav je bil zelo talentiran. Foto: Getty Images

2 / 2

Na prodaj je tudi njegova bronasta medalja, ki jo je osvojil na olimpijskih igrah v Albertvillu. Foto: Getty Images

Ob prehodu s starega sloga skakanja na V-tehniko je zacvetel takrat 16-letni Toni Niemenin. Na olimpijskih igrah v Albertvillu je osvojil zlato in bronasto posamično ter zlato ekipno medaljo, med sezono se je razveselil naslova na prestižni novoletni turneji, zimo pa končal kot skupni zmagovalec svetovnega pokala.

Nato je tako hitro, kakor se je dvignil, tudi padel. Večkrat se je že pisalo, da ima finančne težave, zdaj pa se je odločil, da proda svoje najlepše spomine is skakalne kariere. "Nimam sredstev za življenje. Odločitev ni bila lahka, vendar sem se znašel v takšnem položaju, da potrebujem vsak kovanec. Če je kdo sanjal o olimpijski medalji, ima zdaj najlažjo možnost, da jo dobi," je izjavo Nieminena zapisal skijumping.pl.

Medalje so na dražbi

Na prodaj je tudi njegova bronasta medalja, ki jo je osvojil na olimpijskih igrah v Albertvillu. Na prodaj je tudi njegova bronasta medalja, ki jo je osvojil na olimpijskih igrah v Albertvillu. Foto: Getty Images V torek se je vrednost zlate medalje na dražbi povzpela na 6.650 evrov, bronaste pa na 4.500 evrov. Internetna dražba podjetja Päijät-Hameen Pantti OY se bo končala 17. maja ob 17. uri.

Lani je Nieminen skakalni svet šokiral z izjavo, da se bo skušal vrniti med najboljše in nastopiti na olimpijskih igrah v Pjongčangu 2018. Nastopil je na dveh tekmah finskega prvenstva in bil kljub več kot desetletni odsotnosti 17. Prehitel je celo nekatere skakalce, ki so Finsko zastopali na mednarodnih tekmah.

Nekdanji finski skakalni zvezdnik je imel v življenju ogromno težav. Ločil se je, imel na plečih davkarijo, zato se je zdaj tudi odločil za prodajo medalj. "Veliko težkih stvari se je zgodilo v mojem življenju. In to v kratkem času. Kar zadeva davkarijo, verjamem, da so se zmotili," se je Nieminen lani pritoževal.

Kariero je končal leta 2004, ko je bil star 29, razlog pa so bile težave z gležnjem, ki si ga je huje poškodoval, ko je bil leta 2003 pod vplivom alkohola.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • Tenisfan / 26.04.2017. ob 14:43

    V skokih so zvezdniki??? Haahaahahaha vi pa ga pihnete

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano