Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2017,
11.33

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Jurij Tepeš Žiga Jelar

Nedelja, 17. 12. 2017, 11.33

6 let, 4 mesece

Tepeš povsem na vrhu, Jelar priskakal dodatno nagrado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Jurij Tepeš | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na drugi tekmi celinskega pokala v finski Ruki so naši skakalci dosegli prvo, kar dvojno zmago v letošnji sezoni. Za to sta poskrbela Jurij Tepeš in Žiga Jelar, ki je hkrati poskrbel tudi za sedmo kvoto Slovenije na tekmah novoletne turneje.

Podobno kot na včerajšnji večerni tekmi na Finskem je Jurij Tepeš s 135 metri vodil tudi po prvi seriji današnje jutranje preizkušnje. Tokrat se v finalu ni dal zmesti in je s 135,5 metra ter skupno 269,1 točke slavil prvo slovensko zmago v novi sezoni celinskega pokala. Za dvojno slavje je poskrbel Žiga Jelar, ki je s 133,5 in 138 metri obakrat imel drugo oceno serije, skupno pa je zbral 267,9 točke. Tretje mesto je osvojil Norvežan Joachim Hauer z 258,6 točke.

Nejc Dežman je slovenski uspeh zaokrožil z osmim mestom, potem ko je bil po prvi seriji četrti. Andraž Pograjc je bil deseti, nove točke sta na 16. oziroma 17. mestu osvojila še Tomaž Naglič in Bor Pavlovčič. Zunaj trideseterice je znova ostal Miran Zupančič.

Dodatna kvota Poljski, Sloveniji in Nemčiji

Žiga Jelar je Sloveniji priskakal dodatno kvoto. S tem si je najverjetneje prislužil vozovnico za prestižno novoletno turnejo. | Foto: Vid Ponikvar Žiga Jelar je Sloveniji priskakal dodatno kvoto. S tem si je najverjetneje prislužil vozovnico za prestižno novoletno turnejo. Foto: Vid Ponikvar Z današnjo tekmo se je zaključila tudi prva perioda celinskega pokala, ki jo je dobil 17-letni Poljak Tomasz Pilch. Drugi je bil Jelar, tretji Dežman, kar pomeni, da ima Slovenija sedmo kvoto tudi za drugo periodo svetovnega pokala, ki se začenja 29. decembra z novoletno turnejo v Oberstdorfu. Poleg Poljske in Slovenije je sedmo kvoto dobila še Nemčija po zaslugi Andreasa Wanka, ki je osvojil četrto mesto.

Celinski pokal se bo nadaljeval 27. decembra s tekmama v švicarskem Engelbergu.

Ne spreglejte