Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2016,
14.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Planica Planica Jurij Tepeš Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec

Četrtek, 17. 3. 2016, 14.24

6 let, 7 mesecev

Tepeš potožil: Ne čutim se

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Skoki so v slogu celotne sezone. Nekako se ne najdem," je bil odkrit Jurij Tepeš po četrtkovi tekmi v smučarskih poletih v Planici, na kateri je osvojil osmo mesto. Pričakoval je višjo uvrstitev.

Slovenski smučarski skakalci so v četrtek v dolini Pod Poncami poskrbeli za nov praznični dan slovenskega športa. Suvereni dobitnik velikega kristalnega globusa Peter Prevc je stopil na najvišjo stopničko, njegov starejši kolega Robert Kranjec pa je osvojil tretje mesto.

Imeniten uspeh slovenske reprezentance je z osmim mestom dopolnil Jurij Tepeš. Poletel je 224 in 218 metrov, kar pa ga ni zadovoljilo. Meril je višje, na koncu pa priznal, da ima težave s skoki že vso sezono.

"Današnji skoki so v slogu celotne sezone. Nekako se ne najdem. Zdi se mi, da sem letel v redu, ampak na mizi ni bilo tiste prave informacije. Ne čutim se. Vem, da sem v Planici sposoben veliko več. To bi bil super rezultat za 120- ali pa 90-metrsko skakalnico, na velikankah pa sem sposoben bistveno več," je bil kritičen do svojih poletov, s katerimi je število osvojenih točk v tej sezoni svetovnega pokala povišal na 269, kar pa ga pred koncem sezone v Planici ne uvršča med 20 najboljših.

"Ne moreš biti vedno v ospredju"

Želel si je boljšega rezultata, zlasti v domači Planici, kjer se počuti odlično. Nenazadnje je lani v Planici na zadnji tekmi premagal vse tekmece in poskrbel za nadvse dramatičen razplet na lestvici dobitnikov točk, pri kateri je krajšo potegnil Prevc, ki je zbral enako število točk kot Severin Freund, a je veliki kristalni globus pristal pri Nemcu, ker je večkrat zmagal. Leto dni pozneje je Prevc z naskokom najboljši, pred najbližjim zasledovalcem Freundom pa ima že več kot 700 točk prednosti.

"Ne moreš biti vedno v ospredju, pa četudi gre za domačo tekmo." | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Ne moreš biti vedno v ospredju, pa četudi gre za domačo tekmo." Foto: Žiga Zupan/Sportida

V boljšo voljo so ga spravili rezultati rojakov, zlasti Prevca in Kranjca, ki sta se povzpela na stopničke. "Super. Tudi sam bi si želel biti na vrhu, a …" je v šali skomignil z rameni in dodal: "Ne moreš biti vedno v ospredju, pa četudi gre za domačo tekmo." Planica ostaja v slovenskih rokah, saj je Tepeša na seznamu zmagovalcev nasledil novopečeni rekorder po številu zmag in osvojenih točk v eni sezoni, 23-letni šampion Prevc.

Fotogalerija
1 / 30

V sredo se je letelo predaleč

Jurij je razmere na četrtkovi tekmi ocenil za idealne. "Ni kaj dosti pihalo, tako da je bila to lepa tekma. Včeraj se je letelo predaleč in se je mogoče zaradi tega malce 'bremzalo'. Mogoče se je včerajšnja žirija odločila napačno in so zaradi tega danes 'bremzali', ker so šli poleti včeraj tako daleč," se je dotaknil še odločitve žirije, da nastopajoči v četrtek skačejo (letijo) z bistveno nižjih zaletišč kot v sredo.

Izostale so vrhunske daljave, a je Tepeš prepričan, da lahko planiška letalnica do konca sezone ljubiteljem poletov podari še ogromno vrhunskih daljav. Morda se kakšna posreči tudi Juriju …

Ne spreglejte