Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 8. 2014,
14.49

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Teja Gregorin zlato svetovno prvenstvo poletni biatlon

Sobota, 23. 8. 2014, 14.49

2 leti, 9 mesecev

Teja Gregorin svetovna prvakinja!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin je na 7,5-kilometrski šprinterski tekmi svetovnega prvenstva v poletnem biatlonu v ruskem Tjumnu osvojila zlato kolajno. Klemen Bauer šesti.

Prvo mesto si je Ihanka delila s poljsko tekmico Krystyno Palko, obe sta zgrešili po en strel in obe dosegli čas 21:41,2. Bronasto odličje si je priborila Kitajka Jialin Tang. Druga slovenska predstavnica na zanimivi tekmi na rolkah, Andreja Mali, je zasedla 10. mesto, za zmagovalko in reprezentančno kolegico je zaostala 29 sekund, na vsakem od dveh strelskih postankov pa poslala en strel mimo tarče.

"Upam, da bo tako ostalo tudi do zime, ko bo šlo še mnogo bolj zares" Ihanka, ki danes živi v bližini Kranja, je osvojila že tretjo zlato kolajno na poletnih svetovnih prvenstvih. "Drži, vendar sta bili prvi dve osvojeni že leta 2008 v Franciji, leto kasneje sem osvojila še srebrno v Nemčiji, potem pa se poletnih prvenstev praktično nisem več udeleževala. Ker so letos napovedali kar ostro konkurenco, smo se s trenerjem spet odločili, da gremo preizkusiti našo vmesno pripravljenost. Načeloma tudi nismo posebej trenirali za te nastope, zato sem lahko glede na primerjave npr. s Čehinjo Soukalovo ali Slovakinjo Kuzminovo, kar zadovoljna," je po zmagi povedala Teja Gregorin.

"Resda je bilo nekaj loterije tudi pri izbiri tekaških rolk, kjer danes nisem imela posebne sreče, vendar se je vseeno dobro izšlo. Zadovoljna sem z rezultatom, očitno dobro delamo, priprave potekajo po načrtu brez zdravstvenih težav in upam, da bo tako ostalo tudi do zime, ko bo šlo še mnogo bolj zares. Na jutrišnjem zasledovanju pa bom še bolj osredotočena na streljanje, kjer sem danes zelo nesrečno zgrešila drugo tarčo, in spet bom napadala najvišja mesta," je še dodala.

V četrtek je slovenska mešana štafeta (Gregorin, Mali, Bauer in Oblak) osvojila bronasto odličje, v soboto pa sta bili v Tjumnu na sporedu šprinterski tekmi mladink in mladincev. Slovenske barve je zastopala le Urška Poje, ki je zasedla 22. mesto.

"Pomembno je, da sta Teja in Klemen pokazala, kje sta močna in kje so še rezerve" "Tejin rezultat je odličen in k temu ni veliko dodati, saj govori sam zase. Nas v tem trenutku zanimajo predvsem analitični podatki, na osnovi katerih lahko ocenjujemo naše dosedanje delo in uspešnost. Seveda je pomembno, da sta tako Teja kot tudi Klemen prikazala, kje sta močna in kje so še rezerve. Teja je nastopila borbeno in z odličnim tekom v zadnjem krogu, manjka pa še nekaj več agresivnosti na začetku in hitrosti do prvega strela," je bila ocena glavnega trenerja Uroša Velepca.

V moškem šrintu je bil najboljši Slovenec Klemen Bauer, ki je z dvema zgrešenima streloma zasedel šesto mesto, Lenart Oblak je bil na strelišču nenatančen trikrat in je preizkušnjo končal na 30. mestu. "Pri Klemnu pa gre pohvaliti izjemen prvi strelski nastop, stoje pa mu je zmanjkalo koncentracije v zaključku. Šesto mesto in udeležba na podelitvi cvetja ter relativno majhen časovni zaostanek mu še vedno omogočata dober nastop na zasledovalni tekmi," pa je o nastopu fantov dejal Velepec.

Zmagal je Čeh Ondrej Moravec, pred Belgijcem Michaelom Roeschem in Slovakom Martinom Ocenasem. Svetovno prvenstvo se bo končalo v nedeljo z zasledovalnima tekmama.

Ne spreglejte