SiolNET. Sportal Zimski športi
1,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger
KDO ZAPUŠČA SMUČARSKI CIRKUS?

Štirje tedni Hirscherjeve negotovosti

1,70

termometer

Marcel Hirscher
Foto: Getty Images

Nesporni vladar svetovnega pokala v alpskem smučanju Marcel Hirscher bo 6. avgusta oznanil odločitev o (ne)nadaljevanju smučarske kariere. Ob tem smo preverili, kdo vse je letos tekmovalne smuči že postavil v kot.

Kanadski specialist za tehnični disciplini Phil Brown je pred dnevi naznanil konec tekmovalne kariere. V množici rezultatsko veliko bolj uspešnih smučarjev, ki so se v zadnjih tednih odločili za upokojitev, se bo njegovo ime verjetno hitro izgubilo, saj 27-letni olimpijec v svetovnem pokalu nikoli ni bil boljši kot 21., njegova edina kolajna z največjih tekmovanj pa je ekipna. A tudi vsi preostali sveži smučarski upokojenci bi se hitro znašli na stranskem tiru, če bi se za slovo odločil avstrijski zvezdnik Marcel Hirscher.

Trenutek resnice: 6. avgust

Hirscher, ki je marca dopolnil 30 let, je, podobno kot že v preteklih letih, javnosti vrgel kost za glodanje, nato pa se umaknil. Izhodna vrata je pustil odprta, sam pa se v medijih ni pojavljal. Zdaj je jasno, da bo pred sedmo silo ter s tem avstrijsko in svetovno smučarsko javnost na svoji tradicionalni novinarski konferenci stopil šestega avgusta. Takrat bo postalo jasno, ali ga bomo še naprej gledali v belem cirkusu.

Hitri Hirscher

Ob čakanju na odločitev o smučarki prihodnosti pa se je Hirscher v medijih pojavil v motorist (moto GP). Preizkusil se je v Red Bull Ring in Spielbergu. Ob tej priložnosti o smučanju ni govoril.

Marcel Hirscher v drugačni akciji. Marcel Hirscher v drugačni akciji. Foto: Sportida
Janez Slivnik Sportal "Hirscherja po drugem mestu ne želite srečati v hotelu"

Marcel Hirscher Foto: Sportida Kariera Marcela Hirscherja

Svetovni pokal
8 velikih globusov, 12 malih
138 uvrstitev na stopničke
67 zmag

Olimpijske igre
3 kolajne (2 zlati, 1 srebrna)

Svetovna prvenstva
9 kolajn (5 zlatih, 4 srebrne)

Avstrijski namigi: Ostal bo

Če so med sezono iz smučarskega sveta še prihajali namigi o tem, da deluje Hirscher naveličano in tekmovalno zasičeno, pa v zadnjih tednih iz Avstrije kapljajo indici, da bo rekorder po številu osvojenih velikih kristalnih globusov in zmagovalec kar 67 tekem svetovnega pokala čez dober mesec, torej vsega dvanajst tednov pred tradicionalnim ledeniškim odprtjem sezone v Söldnu, vendarle naznanil nadaljevanje izjemno uspešne kariere.

Kdo se poslavlja?

Poleg že omenjenega Browna so tekmovalno slovo v zadnjih mesecih naznanili Taina Barioz, Philipp Schörghofer, Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal, Felix Neureuther, Frida Hansdotter, Thomas Fanara, Mathias Hargin, Erik Guay, Žan Grošelj, Werner Heel, Sandro Viletta, Patrick Küng, Natko Zrnčić-Dim … Kar nekaj tistih, za katere se je ugibalo, ali bodo vztrajali (Anna Veith, Ted Ligety …), pa je že naznanilo nadaljevanje smučarke poti. V Sloveniji še čakamo na naznanilo Ane Drev.

cropKos Sportal Z luknjo v spominu, a mislijo na krvavi padec in revanšo Ragnhild Mowinckel Sportal Nova operacija v cunamiju smučarskih poškodb Meta Hrovat Sportal Novi čevlji, nova energija, stara pravila

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin