Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 12. 2016,
11.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

19

Natisni članek

Tina Maze Smučarska zveza Slovenije Andrea Massi

Četrtek, 22. 12. 2016, 11.51

6 let, 7 mesecev

Tina Maze bo nastopila v Mariboru, a brez sponzorjev na dresu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

19

Tina Maze | Foto Sportida

Foto: Sportida

Pravna pooblaščenka Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad in odvetnik Tine Maze Damijan Terpin sta naznanila dogovor, po katerem bo najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze vendarle nastopila na Zlati lisici in se v dresu brez pokroviteljev poslovila od alpskega smučanja.

Natančno en teden je trajala nova smučarka afera "Tina Maze vs. SZS". Kot kaže, sta se sprti strani pogovorili in zgladili vse spore, ki smo jim bili priča prejšnji teden. Na novinarski konferenci sta oba govornika, Kürner Čad in Damijan Terpin, sporočila, da bo Tina Maze nastopila s slovenskim dresom, vendar na njem ne bo nobenih sponzorjev. S tem predlogom so seznanjeni tudi vsi zlati sponzorji kot tudi alpski odbor SZS.

Pooblaščenec Tine Maze Damijan Terpin in pooblaščenka zveze Barbara Kürner Čad sta podala svoji izjavi in potrdila, da bo Tina Maze nastopila na Zlati lisici. | Foto: Bobo Pooblaščenec Tine Maze Damijan Terpin in pooblaščenka zveze Barbara Kürner Čad sta podala svoji izjavi in potrdila, da bo Tina Maze nastopila na Zlati lisici. Foto: Bobo

Tina se želi posloviti pred domačimi gledalci

"Tina bo nastopila v oblačilih, ki bodo brez sponzorskih logotipov, tako smučarske zveze kot njenih osebnih. Rešili smo nesoglasja in se osredotočamo na veliki dogodek," je povedala Kürner Čadova.

Terpin je med drugim povedal, da si Tina Maze srčno želi, da bi se poslovila pred domačimi gledalci, in še dodal, da je bilo za rešitev potrebnega veliko potrpljenja in volje: "Zadovoljna je, da bo lahko nastopila na domačih tleh pred svojimi navijači v Sloveniji, kjer jo imajo ljudje radi, in si želi ta dober odnos, ki ga imajo ljudje do nje, vrniti na najboljši način. Žal se je zgodil položaj, ki ga poznate, prav pred tem nastopom, zato sva jaz in kolegica Kürner Čadova potrebovala ustrezno potrpljenje in voljo, da smo zaplet glede rešili tako, da so po eni strani zadovoljni zlati pokrovitelji SZS in se strinjajo, da nimajo drugih finančnih obveznosti, po drugi stran pa bo Tina nastopila s svojim dresom brez pokroviteljskih oznak, tudi svojih pokroviteljev."

Ali se je smučarska zveza opravičila Andrei Massiju, za zdaj še ni znano, saj sta bila oba sogovornika brez komentarja. "Vesela sem, da smo se dogovorili. To je bil tudi moj cilj in zato so me tudi angažirali. Če se ne bi, potem ne bi bila tukaj," je na novinarski konferenci povedala Barbara Kürner Čad. "Rešila sva spor o nastopu in pika," je dejal Damijan Terpin.

Tina Maze v Mariboru na dresu ne bo imela nobenega sponzorja. | Foto: Getty Images Tina Maze v Mariboru na dresu ne bo imela nobenega sponzorja. Foto: Getty Images

Štartna številka 31 krivica za takšno športnico

Za zdaj ostaja odprto le vprašanje, katero startno številko bo nosila na startu prve vožnje veleslaloma. Mazejeva želi, da bi upoštevali njene dosežke veleslalomske prvokategornice ter da bi nastopila s čim boljšim startnim izhodiščem.

"Kakšna je njena trenutna štartna številka, lahko pogledate na spletno stran Mednarodne smučarske zveze (Fis). Mislim, da je trenutno 31 ali 32, a si prizadevamo, da bi jo bistveno izboljšali. Povedal sem že, da imamo postopek na Mednarodnem arbitražnem sodišču v Lozani, kjer poskušamo uveljaviti pravico Tine Maze, da se ji prizna bolniški status za zahtevano obdobje. Znano je, da je imela nekaj zdravstvenih težav, da so bile težave uspešno odpravljene z manjšim kirurškim posegom, vendar Fis tega ne vidi ali ne želi videti. Menim, da je to velika krivica za takšno športnico," je o zapletu s štartno številko še dodal Terpin.

Kaj se je dogajalo prejšnji teden?

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je prejšnji teden v sporočilu za javnost navedla, da naj bi Tina Maze na Zlati lisici v reprezentančnem dresu nastopila le, če ji bodo sponzorji namenili 90 tisoč evrov. V taboru Tine Maze so to odločno zanikali, saj naj bi šlo le za predlog, ne zahtevo.

Dan zatem se je SZS Tini Maze opravičila za "lapsus" glede njenih zahtev. Za ta zaplet ni bila kriva naša najboljša smučarka, ampak šef njene ekipe Andrea Massi, ki je poslal elektronsko sporočilo na naslov krovne organizacije.

Andrea Massi je pred dnevi "opravičilo za lapsus" označil kot prvo zmago, a dodal, da opravičilo ni zadostno. | Foto: Sportida Andrea Massi je pred dnevi "opravičilo za lapsus" označil kot prvo zmago, a dodal, da opravičilo ni zadostno. Foto: Sportida

Smučarska matematika: kako do 90 tisoč evrov?

Andrea Massi je direktorju SZS 30. 11. 2016 poslal elektronsko sporočilo, v katerem je predlagal, da bi šest od osmih zlatih pokroviteljev reprezentance (izjema sta Generali in Energiapura) prispevalo po 15 tisoč evrov. Svoj predlog je obrazložil z mnenjem, da "SZS prek pokroviteljev nekaj vrne Tini, ki je veliko naredila za SZS", in dodal, da v zadnjih letih ni dobivala finančnih nagrad za uspehe.

Direktor Križan mu je odgovoril, da zveza ne more posegati v postavljene programe in v že obstoječe pogodbe, zato mu je namesto 90 tisoč evrov kot končni rezultat množenja števila pokroviteljev in predlaganega zneska (6 x 15 tisoč) poslal predlogo pogodbe, ki je predpogoj za nastop vseh slovenskih smučarjev.

 

 

Ne spreglejte