Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
30. 12. 2015,
8.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Severin Freund Michael Hayböck skoki novoletna turneja Oberstdorf veter

Sreda, 30. 12. 2015, 8.55

8 let

Srečnež po drami v Oberstdorfu: Morda je pomagalo, da sem šel v cerkev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po prvi postojanki novoletne turneje v Oberstdorfu sta imela razumljivo največ razloga za nasmeh na obrazu Severin Freund in Michael Hayböck, ki jima je v nasprotju s Petrom Prevcem pomagal veter.

Po prvi seriji uvodne preizkušnje v Oberstdorfu je kazalo, da bo Peter Prevc dosegel še četrto zaporedno zmago, saj je skakal izjemno. Na vseh prejšnjih skokih je bil pred konkurenco, nato pa se je v boj vmešala narava in povzročila pravo dramo.

Tokrat se je odločila, da bo pomagala Severinu Freundu in Michaelu Hayböcku, ki sta v nasprotju s preostalimi skakalci skočila ob pomoči vzgornjika in ob nižjem zaletnem mestu poletela proti dnu skakalnice. Ker so se razmere nato spet vrnile na prvotno stanje (veter je pihal v hrbet), je bilo jasno, da bodo preostali njuna dosežka težko preskočili.

Freund: Vesel sem, da sem skočil v pravih razmerah

Pri Petru je veter spet dodobra pihal v hrbet in prednost iz prve serije je splavala po vodu, po Oberstdorfu pa v boju za lovoriko na novoletni turneji za Freundom zaostaja 7,3 točke.

"Za vse in zame je bilo lepo zmagati na domačih tleh na novoletni turneji. Želja se nam je uresničila. Vzdušje je bilo izjemno, zlasti ob poslušanju nemške himne. Slovesnost ob zmagi je bila nekaj posebnega. Razmere so bile sicer precej stabilne, ob koncu pa hektične. Vesel sem, da sem skočil v pravih," je po zmagi povedal Freund, ki je bil na vseh skokih v Oberstdorfu za našim izjemno razpoloženim Prevcem.

Prevc: S skoki moram biti zadovoljen, z rezultatom ne

"Z drugim mestom sem več kot zadovoljen. Nisem pričakoval takšnega rezultata. Razmere v drugi seriji so mi bile naklonjene. Morda je pomagalo, da sem šel za božič v cerkev. Moji nastopi so bili iz skoka v skok boljši. Navijači so bili izjemni in ob takšnem vzdušju je najlepše delati," je razlagal drugi Hayböck.

"Tekma je bila za vse težka. Spremenjeni veter v finalni seriji nam je le še otežil delo. S skoki moram biti zadovoljen, ne pa z rezultatom. Že tretjič sem bil tretji v Oberstdorfu, kjer je lepo skakati, zlasti pred takšno množico, zato sem še bolj vesel, da sem skakalec," je povedal naš skakalni as, ki bo skušal zaostanek izničiti že v Garmisch-Partenkirchnu (tekma bo v petek), kjer je bil lani tretji.

Ne spreglejte