Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
27. 8. 2015,
15.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Štefan Hadalin

Četrtek, 27. 8. 2015, 15.58

8 let

Spogleduje se z največjimi, v mislih pa je še vedno mladinec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav bi se dvakratni mladinski svetovni podprvak Štefan Hadalin najraje že jutri spopadel z najboljšimi smučarji svetovnega pokala, pa se vendarle zaveda stopnic, ki ga še ločijo od elite.

Dejstvo, da je 20-letni Štefan Hadalin, ki v svojo karieri ni osvojil še niti točke evropskega pokala, v zadnjih mesecih pogosto gostoval v medijih, nakazuje na izjemno rezultatsko lakoto slovenskega smučarskega prostora in željo po novih obrazih. Z dvema srebrnima kolajnama na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu (superveleslalom in kombinacija) in vsestranskostjo, ki jo hvalijo trenerji na čelu z Mihom Verdnikom, šefom ekipe evropskega pokala, resda spada med najbolj nadarjene predstavnike prihajajočega rodu. A od konkurenčnosti na članski ravni ga vendarle loči še nekaj velikih korakov. Tega se zaveda tudi sam, zato ob pripravah po svoji z naskokom najboljši sezoni ni neučakan.

"Povsem naravno je, da bi se rad dokazoval med najboljšimi, a svoje ambicije znam brzdati. Navsezadnje me usmerjajo tudi trenerji. Zaupam njihovi presoji. Vem, kakšna je moja pot. Čutim večjo odgovornost, saj prestopam na višjo raven. Sem pa še vedno zelo mlad, zato vem, da so moja realnost tekme nižje ravni, na katerih moram popraviti svoj položaj na lestvici Mednarodne smučarske zveze," razmišlja Hadalin, ki se te dni na novo zimo pripravlja v La Parvi v Čilu, kamor ga je povabil trener ekipe za hitri disciplini Peter Pen.

Slovo od mladinske konkurence

"Za napredek v evropskem in nato tudi v svetovnem pokalu je treba v delo vložiti krepko več. Treba je trenirati na bolj raznolikih in konkurenčno pripravljenih terenih. Zato sem vesel, da se je letos raven treningov, vsaj sodeč po programu, dvignila. Navsezadnje bazo postavljam na južni polobli. Verjamem, da bom zaradi tega v novi sezoni nastopal bolj suvereno in samozavestno," razmišlja Hadalin, ki je sicer v svoji karieri zbral že štiri nastope v svetovnem pokalu, a se vseeno bolj spogleduje z evropskim pokalom.

V novi zimi, na katero se je na kondicijski ravni pripravljal tudi pod taktirko Andree Massija, bo osnovni cilj zlitje s celotnim koledarjem evropskega pokala, v katerem želi začeti osvajati tudi točke. "Ne le ene," z resnim izrazom na obrazu pristavlja mladenič, ki je pred dvema sezonama osvojil zlato odličje v slalomu na olimpijskem festivalu evropske mladine.

Ob slovesu od mladinske kategorije si obeta tudi vrhunske nastope na mladinskem svetovnem prvenstvu v Sočiju, če pa se bo ponudila priložnost, bi z veseljem štartal tudi na kakšni tekmi svetovnega pokala. Svojo priložnost vidi predvsem v kombinaciji, saj velja za prototip vsestranskega smučarja.

Ne spreglejte