Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 2. 2021,
14.27

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

11

Natisni članek

Petra Vlhova Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Andreja Slokar Neja Dvornik Ana Bucik Meta Hrovat Cortina d'Ampezzo 2021 Cortina d'Ampezzo 2021

Sobota, 20. 2. 2021, 14.27

3 leta, 2 meseca

SP 2021, CORTINA D'AMPEZZO, slalom (ž)

Slokarjeva do rezultata kariere, naslov Avstrijki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

11

Andreja Slokar | Andreja Slokar je z izjemno drugo vožnjo v slalomu s 17. mesta napredovala na peto, kar je njen najboljši rezultat v karieri. | Foto Guliverimage/Getty Images

Andreja Slokar je z izjemno drugo vožnjo v slalomu s 17. mesta napredovala na peto, kar je njen najboljši rezultat v karieri.

Foto: Guliverimage/Getty Images

Avstrijka Katharina Liensberger je nova svetovna prvakinja v slalomu. V Cortini d'Ampezzo je bila najhitrejša na obeh progah. Izkazali sta se tudi Slovenki. Andreja Slokar je s 17. mesta po prvi vožnji v finalu napredovala na izjemno 5. mesto, kar je njen daleč najboljši rezultat v karieri, medtem ko je Ana Bucik, ki je bila po prvi vožnji na odličnem 5. mestu, v drugo nekoliko pokvarila svoj nastop in osvojila končno 9. mesto. Meta Hrovat je odstopila že v prvi vožnji, Neja Dvornik pa je zasedla 34. mesto, a se je odpovedala nastopu v finalu.

Naslov svetovne podprvakinje je osvojila najboljša smučarka te zime, Slovakinja Petra Vlhova, ki je za vodilno Avstrijko zaostala za okroglo sekundo, tretje mesto pa je pripadlo Američanki Mikaeli Shiffrin (+1.98), ki je po štirih zaporednih naslovih morala predati slalomsko krono.

Slokarjeva je kot vodilna tekmo kar nekaj časa spremljala na rdečem stolu. Na njem je sedela drugič v karieri. Potem ko je v Kranjski Gori na veleslalomu, ki ga je končala na 19. mestu, sedela na stolu vodilne pičlih 20 sekund, je bil zdaj počitek na famoznem stolu precej daljši. Izpodrinila jo je šele nekdanja slalomska kraljica Mikaela Shiffrin, ki je s 4. mesta napredovala na tretjo stopničko zmagovalnega odra.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slokarjeva je kot vodilna tekmo kar nekaj časa spremljala na rdečem stolu. Na njem je sedela drugič v karieri. Potem ko je v Kranjski Gori na veleslalomu, ki ga je končala na 19. mestu, sedela na stolu vodilne pičlih 20 sekund, je bil zdaj počitek na famoznem stolu precej daljši. Izpodrinila jo je šele nekdanja slalomska kraljica Mikaela Shiffrin, ki je s 4. mesta napredovala na tretjo stopničko zmagovalnega odra. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Navdušili sta tudi 23-letna Andreja Slokar s 5. mestom in drugim časom druge vožnje ter 27-letna Ana Bucik z devetim mestom.

Slokarjeva, sicer debitantka na svetovnih prvenstvih in vodilna v slalomskem seštevku evropskega pokala, je z izjemno vožnjo v finalu napredovala za kar 12 mest, Bucikova pa je po nekoliko slabši drugi vožnji zdrsnila za štiri. 

Kaj je po rezultatu kariere povedala Slokarjeva?

Slokarjeva: Vem, da zmorem veliko več, in k temu stremim

Slokarjeva, ki je kar nekaj časa sedela na rdečem stolu vodilne na tekmi, je bila kljub odlični vožnji jezna zaradi napake, ki se ji je pripetila na prvi progi.

"V bistvu se še sploh ne zavedam, kaj se je danes zgodilo. Ko sem prišla v cilj nisem bila ravno najbolj vesela in najbolj zadovoljna s svojo vožnjo. Še vedno delam veliko napak, a rezultat je super. Nimam kaj drugega dodati, moram prespati vse skupaj, da bom sploh lahko povedala kaj pametnega," je po uspehu kariere razmišljala Slokarjeva. Ana Bucik je slalomsko preizkušnjo končala na 9. mestu. Po prvi vožnji ji je kazalo še bolje.  | Foto: Reuters Ana Bucik je slalomsko preizkušnjo končala na 9. mestu. Po prvi vožnji ji je kazalo še bolje. Foto: Reuters

"Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljna. Prvi tek mi je uspel res super, v drugem bi se seveda dalo nekoliko boljše, ampak konec koncev, to je zelo lep rezultat. Že dolgo nisem bila tako visoko, tako da sem vesela in se veselim nadaljevanja sezone ter tega, da vidim, da lahko smučam res hitro," pa je po devetem mestu dejala Bucikova.

"Cilje bomo prilagajali še naprej do konca sezone. Vesel sem, da je Andreja danes odsmučala drugi tek tako, kot sem si želel, da bi oba. V tej situaciji, v kateri se je znašla letos, je izredno težko sestaviti, predvsem na mentalnem nivoju, to kar se ti dogaja. V drugem teku je naredila točno to, kar zna, a še je rezerve," pa je misli strnil trener Boštjan Božič.

Zmagovalna trojka: svetovna prvakinja Katharina Liensberger v družbi srebrne Petre Vlhove in bronaste Mikaele Shiffrin | Foto: Guliverimage/Getty Images Zmagovalna trojka: svetovna prvakinja Katharina Liensberger v družbi srebrne Petre Vlhove in bronaste Mikaele Shiffrin Foto: Guliverimage/Getty Images

Najbolj prešerno nasmejana pa je bila danes seveda Avstrijka Katharina Liensberger, ki je na prvenstvu osvojila kar tri kolajne, od tega dve zlatega leska.

Skupaj z Italijanko Marto Bassino je postala zmagovalka paralelnega veleslaloma, bila tretja v specialnem veleslalomu in danes še najboljša v slalomu. 

Jutri bo v Cortini na sporedu še moški slalom, zadnja preizkušnja tega prvenstva.

Izidi slaloma za ženske:

 1. Katharina Liensberger (Avt)   1:39,50        48,48 51,02

 2. Petra Vlhova (Slk)            1:40,50  +1,00 48,78 51,72

 3. Mikaela Shiffrin (ZDA)        1:41,48  +1,98 49,78 51,70

 4. Wendy Holdener (Švi)          1:41,84  +2,34 49,72 52,12

 5. Andreja Slokar (Slo)          1:42,17  +2,67 50,81 51,36

 6. Chiara Mair (Avt)             1:42,25  +2,75 50,51 51,74

 7. Kristin Lysdahl (Nor)         1:42,44  +2,94 50,53 51,91

 8. Camille Rast (Švi)            1:42,59  +3,09 50,15 52,44

 9. Ana Bucik (Slo)               1:42,89  +3,39 49,87 53,02

10. Asa Ando (Jap)                1:42,92  +3,42 50,45 52,47

...

- odstop v 1. vožnji: Meta Hrovat (Slo)

- ni nastopila v finalu: Neja Dvornik (Slo)

Ne spreglejte