SiolNET. Sportal Zimski športi
9,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger
avstrijka zamenjala državo

Sophie Sorschag se je odločila: Skakala bo za Kosovo

9,37

termometer

Sophie Sorschag | Sophie Sorschag bo skakala za Kosovo. | Foto: Sportida
Sophie Sorschag bo skakala za Kosovo. Foto: Sportida

Avstrijska smučarska skakalka Sophie Sorschag je "našla" novo državo, ki jo bo zastopala v prihodnje. Korošica, ki trenira pod okriljem Jureta Radlja, je formalne obveznosti opravila v Ljubljani, tekmovala pa bo za Kosovo.

Anže Lanišek Sportal Velika vrnitev Kobajašija. Slovenca med najboljših sedem, smola 50-letnega Kasaija.

Konec je smučarskoskakalne sage Sophie Sorschag. Avstrijka je aprila za Kronenzeitung dejala, da so jo v avstrijskem taboru izključili iz reprezentance, zaradi česar je začela iskati novo državo, za katero bi v prihodnosti tekmovala. Na drugi strani so pri avstrijski zvezi trdili drugače, in sicer da jo želijo zadržati v reprezentanci, a da je sama zaprosila za izpisnico in odhod v tujino.

To je tudi prejela in se podala na lov za novim državljanstvom. Pred meseci se je omenjalo, da bi kariero lahko nadaljevala kot predstavnica Estonije, Bolgarije, Švedske, morda Poljske, pri poljskem mediju skijumping-pl so ugibali, ali bi se zaradi slovenskih korenin lahko povezovala tudi s slovensko reprezentanco, a stvari so se zasukale v drugo smer. 

Thomas Thurnbichler Sportal Trener Poljakov kritičen do odločitve žirije

"Senzacionalna novica"

Olimpijski Komite Kosova je v četrtek na svojem družbenem omrežju sporočil, da bo Korošica, ki trenira pod okriljem Jureta Radlja, tekmovala za Kosovo: "Iz Smučarske zveze Kosova (FSK) je prišla senzacionalna novica. FSK je dosegel dogovor s smučarsko skakalko Sophie Sorschag, ki bo na mednarodnih tekmovanjih od zdaj zastopala Kosovo."

Ob tem so dodali, da je bil dogovor med vodilnimi pri zvezi in ekipo Sorschagove dosežen v četrtek v Ljubljani.

Sportal Korošica s slovenskim trenerjem v menjavo državljanstva

V letošnji sezoni je v svetovnem pokalu zagotovo ne bo

Beljačanka je leta 2021 postala ekipna svetovna prvakinja. | Foto: Sportida Beljačanka je leta 2021 postala ekipna svetovna prvakinja. Foto: Sportida 24-letnica zaradi pravil Mednarodne smučarske zveze (FIS) letos v svetovnem pokalu, pa tudi svetovnem prvenstvu, ne bo smela nastopiti. 

"Vsako spremembo državljanstva nam je treba sporočiti do konca maja, v nasprotnem primeru tisto sezono ni mogoče sodelovati. Poleg tega mora imeti oseba novo državljanstvo najmanj šest mesecev," so besede generalnega sekretarja FIS Michela Viona povzeli pri skispringen.com.

Beljačanka je leta 2021 skupaj s Chiaro KreuzerDanielo Iraschko-Stolz in Marito Kramer postala ekipna svetovna prvakinja. 

Na individualnih tekmah svetovnega pokala je bila najvišje na sedmem mestu, ekipno pa se je veselila zmage.

Nika Križnar Sportal Pinkelnigova do nove zmage, Križnarjevi doskok odnesel stopničke Žak Mogel Sapporo, celinski pokal Sportal Nove slovenske stopničke na Japonskem Halvor Egner Granerud Sportal Granerud pokvaril poljsko veselico, Lanišek tik pod stopničkami

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin