Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
7. 3. 2017,
9.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,60

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Ana Bucik Ana Drev Maruša Ferk Denis Šteharnik

Torek, 7. 3. 2017, 9.43

6 let, 6 mesecev

Snežni metež zaustavil Ilko Štuhec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,60

Več kot en meter snega v manj kot 24 urah je slovenske (vele)slalomistke pregnal s prog kalifornijskega smučarskega središča Squaw Valley, kjer se bo ta teden nadaljevala sezone svetovnega pokala, Ilka Štuhec in Maruša Ferk pa sta na poti iz Pjongčanga obtičali v San Franciscu.

Ilka Štuhec: še slaba dva tedna do konca sanjske sezone  | Foto: Getty Images Ilka Štuhec: še slaba dva tedna do konca sanjske sezone Foto: Getty Images

Pot najboljše slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec okoli sveta, ki naj bi se čez dobra dva tedna končala z novim navijaškim sprejemom v Mariboru, se je nadaljevala s selitvijo iz olimpijskega Pjongčanga (ZOI bo gostil prihodnje leto) oziroma prav tako olimpijskega Seula (poletne olimpijske igre 1988) v ameriško zvezno državo Kalifornijo. Tam bo Squaw Valley, ki je prav tako nekdanje olimpijsko prizorišče (ZOI 1960), gostil zadnji preizkušnji pred velikim finalom svetovnega pokala v Aspnu – petkov veleslalom in sobotni slalom.

Štuhčeva načrtuje vsaj veleslalomski nastop, medtem ko odločitve o boju s slalomskimi količki v njenem taboru še niso sprejeli. A še pred tem jo čaka zadnji del poti. Ker je zahodni del Kalifornije zajelo močno sneženje, zaradi katerega je cesta do omenjenega smučišča zaprta, je v družbi Maruše Ferk obtičala v San Franciscu.

"Še nikoli nisem videla toliko snega"

Squaw Valley v bližini slikovitega jezera Tahoe je že en teden baza preostalega dela slovenske ženske reprezentance. Ana Drev, Ana Bucik, Tina Robnik in Katarina Lavtar (Meta Hrovat je ostala v Evropi, saj jo čaka mladinsko svetovno prvenstvo v Aareju), ki so tja seveda pripotovale po drugi, zahodni poti (z letom iz Evrope), so prav tako postale žrtve snežnega meteža.

Po nekajdnevnih treningih je namreč sledil prisilni počitek. "Čeprav sem vse svoje življenje zelo veliko na snegu, pa toliko snega še nisem videla," je dejala Bucikova, ki je upala, da bo lahko s sotekmovalkami preizkusila tudi tekmovalni teren, a je želja ostala neizpolnjena. Zdaj upa, da se bo vreme usmililo organizatorjev in bodo ti lahko kakovostno pripravili progo za dvojni tehnični program.

Denis Šteharnik in Ana Bucik sta v pričakovanju sklepnega dejanja zime. | Foto: Sportida Denis Šteharnik in Ana Bucik sta v pričakovanju sklepnega dejanja zime. Foto: Sportida

Preostale tekme svetovnega pokala

10.–11. 3.: Squaw Valley
veleslalom, slalom

15.–19. 3.: Aspen
smuk, superveleslalom, veleslalom, slalom  
Ne spreglejte