Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 1. 2020,
12.56

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

9

Natisni članek

Bansko smuk Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Petek, 24. 1. 2020, 12.56

4 leta, 3 mesece

Banko, smuk, ženske

Štuhčeva po 18. mestu: Ne morem biti zadovoljna, sledi analiza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

9

Mikaela Shiffrin | Mikaela Shiffrin je v Banskem v Bolgariji na selektivni smukaški preizkušnji prismučala do prve zmage v letu 2020. Zmagovalni oder si je razdelila s Federico Brignone in Joano Haehlen. | Foto Getty Images

Mikaela Shiffrin je v Banskem v Bolgariji na selektivni smukaški preizkušnji prismučala do prve zmage v letu 2020. Zmagovalni oder si je razdelila s Federico Brignone in Joano Haehlen.

Foto: Getty Images

Mikaela Shiffrin je velika zmagovalka smuka v bolgarskem smučarskem središču Bansko. Ilka Štuhec, edina Slovenka na štartu, je za vodilno Američanko, ki je zabeležila prvo zmago v tem koledarskem letu, zaostala več kot dve sekundi in tekmo končala na 18. mestu. Ob prihodu v cilj se je prijela za glavo, s čimer je jasno demonstrirala svoje občutke ob pogledu na rezultatski semafor. Selektivna proga je terjala serijo odstopov.

Mikaela Shiffrin
Sportal Shiffrinova si rane celi v Ilkini družbi

Američanka Mikaela Shiffrin, ki se je na progo podala kot 16., takoj za edino slovensko predstavnico na tekmi Ilko Štuhec, je prvo zasledovalko Italijanko Federico Brignone prehitela za 18 stotink sekunde, od tretjeuvrščene Švicarke Joane Haehlen, najhitrejše na edinem uradnem treningu v Banskem, pa je bila hitrejša za 23 stotink sekunde.

Za Shiffrinovo je to prva zmaga v letu 2020, druga zmaga na smukih, peta v sezoni in 65. v svetovnem pokalu. | Foto: Getty Images Za Shiffrinovo je to prva zmaga v letu 2020, druga zmaga na smukih, peta v sezoni in 65. v svetovnem pokalu. Foto: Getty Images

Štuhčeva: Ne morem biti zadovoljna

Ilka Štuhec, ki je štartala kot 15. in v cilj pripeljala kot sedma, je na koncu pristala na 18. mestu (+2.36), vodilna v posebnem smukaškem seštevku Avstrijka Corinne Suter pa je smukaško preizkušnjo končala na 14. mestu (+2.15).

Mariborčanka s svojim nastopom na smuku oz. malo hitrejšem veleslalomu, kot ga je opisala, ni bila zadovoljna.

"Začela sem zelo dobro, sledilo je nekaj napak, zaključek pa ni bil dober, sploh nisem bila zanesljiva. Danes popoldne bomo z ekipo moj nastop seveda podrobneje analizirali, nato pa se bomo osredotočili na jutrišnjo tekmo," je sporočila Štuhčeva.

Ilka Štuhec se je ob prihodu v cilj z več kot dvema sekundama zaostanka prijela za glavo. Prvo smukaško preizkušnjo v Banskem je končala na 18. mestu. Jutri jo čaka še ena smukaška priložnost, v nedeljo pa bo na sporedu superveleslalom. | Foto: Getty Images Ilka Štuhec se je ob prihodu v cilj z več kot dvema sekundama zaostanka prijela za glavo. Prvo smukaško preizkušnjo v Banskem je končala na 18. mestu. Jutri jo čaka še ena smukaška priložnost, v nedeljo pa bo na sporedu superveleslalom. Foto: Getty Images

Serija odstopov

Na selektivni progi je odstopilo kar nekaj vrhunskih smukačic, tudi Švicarki Michelle Gisin in Lara Gut-Behrami, Avstrijka Tamara Trippler in aktualna smukaška olimpijska prvakinja Italijanka Sofia Goggia, najslabše pa jo je odnesla Američanka Alice McKennis, ki je zaradi poškodbe izpustila že celotno prejšnjo sezono. Odstopilo je kar 17 tekmovalk od 51 na štartni listi.

Izredno selektivna proga je terjala celo serijo odstopov. Odstopilo je kar 17 od 51 tekmovak na štartu, najslabše pa jo je odnesla Američanka Alice McKennis, ki je tekmo končala v varnostni mreži. | Foto: Getty Images Izredno selektivna proga je terjala celo serijo odstopov. Odstopilo je kar 17 od 51 tekmovak na štartu, najslabše pa jo je odnesla Američanka Alice McKennis, ki je tekmo končala v varnostni mreži. Foto: Getty Images

Jutri bo nova smukaška priložnost

Smukačice jutri v Banskem čaka nova tekma (gre za izvedbo odpovedanega smuka iz Val d'Isera), v nedeljo pa bo na sporedu še superveleslalom.

Shiffrinova je z novo zmago še povečala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Brignonejeva na 2. mestu zaostaja za 280 točk, na 3. mesto pa je zdrsnila Petra Vlhova.

Na vrhu smukaškega seštevka ostaja Suterjeva, na drugo se je povzpela Shiffrinova, na tretje pa je po današnjem 20. mestu zdrsnila smučarka/deskarka Ester Ledecka.

REZULTATI, smuk, ženske (Bansko):
 

 

Ne spreglejte