Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
4. 6. 2014,
11.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SZS

Sreda, 4. 6. 2014, 11.48

8 let

Smučarskim zapletom ni videti konca

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Okroglih 80 dni po zadnji tekmi svetovnega pokala slovenska smučarska reprezentanca še vedno nima potrjene tekmovalske sestave, zgrajene trenerske piramide in splošno sprejemljivega programa.

Oči vodilnih mož Smučarske zveze Slovenije so te dni uprte v zasedanje krovne zveze v Barceloni, kjer bo v četrtkovih večernih urah padla odločitev o tem, ali bo Planica leta 2019 gostila svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. V katalonski prestolnici se zadržuje tudi del vodstva slovenske alpske druščine, ki pa ima za začetek junija odprtih odločno preveliko število vprašanj. Neposredno ukvarjanje z izvajanjem programa in zavzetimi pripravami na novo sezono ter nov olimpijski cikel je še vedno v senci funkcionarskih bitk, za katere se zdi, da jim ni videti konca.

Potem ko je po hudih mukah izvoljeni predsednik alpskega zbora Dušan Gorišek pretekli teden v zadnjem trenutku preklical sklic seje, na kateri naj bi se na glasovanju znašla tudi sestava reprezentanc, je v začetku tedna v vodo padla tudi možnost dopisnega ustoličenja vodje alpskih disciplin. Gorišek je namreč naznanil korespondenčno sejo, na kateri je iskal podporo za imenovanje Vlada Makuca za vršilca dolžnosti vodje alpskih disciplin. Dopisna seja se je sicer iztekla v torkovih zgodnjih popoldanskih urah, a je poleg glasov v nabiralnik priromala tudi uradna pritožba zoper postopek.

Alpinci tako še vedno nimajo vodje panoge, primer pa je vnovič romal v odvetniške roke, kar se v zadnjem obdobju v smučarskih krogih dogaja vse pogosteje. Epiloga novega zapleta vsaj ta teden ne gre pričakovati. V dogajanje naj bi v prvi polovici prihodnjega tedna vnovič posegel izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije, pestro pa bo zanesljivo tudi na prestavljeni seji Zbora za alpsko smučanje. Ta naj bi bila na sporedu 11. junija. Če gre verjeti smučarskim kuloarjem, na seji ne gre izključiti niti predloga glasovanja o zaupnici predsedniku Gorišku.

Ne spreglejte