Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2024,
11.50

Osveženo pred

4 dni, 13 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,01

Natisni članek

Natisni članek

Taja Bodlaj Tina Erzar Ema Klinec Ema Klinec Nika Prevc Nika Prevc smučarski skoki

Sobota, 21. 9. 2024, 11.50

4 dni, 13 ur

Smučarski skoki, poletni grand prix, Rasnov, posamična tekma

Dvojno italijansko zmagoslavje, Tina Erzar tik pod stopničkami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,01
Tina Erzar Ljubno 2024 | Tina Erzar je tekmo poletne velike nagrade v Rasnovu končala na četrtem mestu. | Foto Jure Makovec/STA

Tina Erzar je tekmo poletne velike nagrade v Rasnovu končala na četrtem mestu.

Foto: Jure Makovec/STA

Romunski Rasnov je ta konec tedna prizorišče tekem poletne velike nagrade v smučarskih skokih, ki potekajo v okrnjeni konkurenci. Petkov prolog in sobotna poskusna serija, ko je bila Nika Prevc prva, sta napovedovala zmagovalni oder, a so Slovenke na koncu ostale brez stopničk. Tik pod njimi je končala debitantka na tekmah poletnega grand prixa, 16-letna Tina Erzar. Po prvi seriji druga Ema Klinec je bila sedma, Prevc deveta, Taja Bodlaj 21., Ajda Košnjek 27., Jerica Jesenko pa je bila prekratka za finale. Za dvojno italijansko zmago sta poskrbeli Lara Malsiner in Annika Sieff, tretja je bila Japonka Nozomi Marujama.

Nika Prevc
Sportal Odlični obeti iz Romunije: Nika Prevc in Tina Erzar na prvih dveh mestih

Po poletnem grand prixu v Wisli se je dogajanje preselilo v Romunijo, kjer pa je konkurenca ta konec tedna tako pri skakalkah kot skakalcih močno okrnjena.

Skakalke so že opravile s prvo posamično tekmo. Petkove napovedi, ko sta bili Nika Prevc in Tina Erzar prva in druga v prologu, so napovedovale stopničke, a se Slovenkam ni uspelo prebiti na zmagovalni oder.

Največ razlogov za zadovoljstvo so imeli v italijanskem taboru. Zanesljivo je zmagala Lara Malsiner, ki je bila najdaljša tako v prvi kot finalni seriji (94 in 95,5 metra). Na koncu je zmagala s 16,1 točke prednosti pred rojakinjo Anniko Sieff, sicer tretjo po polovici tekme. Pred Sieff je bila po prvem skoku Ema Klinec, ki je za zmagovalko zaostajala manj kot dve točki, a se ji finale ni izšel. Po zgolj 83,5 metrih je zdrsnila na sedmo mesto. Na tretje pa se je s četrtega prebila Japonka Nozomi Marujama.

Lara Malsiner je skočila do zanesljive zmage. | Foto: Guliverimage Lara Malsiner je skočila do zanesljive zmage. Foto: Guliverimage

Najvišje od slovenske šesterice je končala 16-letna Erzar. Najstnica je po prvi seriji (87 metrov) zasedala sedmo mesto, v finalu pa doskočila pri 90 metrih in napredovala na četrto mesto. Za stopničkami je zaostala 4,5 točke.

Najboljša Slovenka v prologu in današnji poskusni seriji Prevc je bila po polovici peta, v finalu pa je zmogla 82,5 metra, kar je bilo na koncu dovolj za deveto mesto.

Taja Bodlaj je v finalu pridobila pet mest in končala kot 21., Ajda Košnjek pa je zasedla 27. mesto med 36 tekmovalkami. Prekratka za finale je bila na 33. mestu Jerica Jesenko.

Tina Erzar ima še rezerve, Nika Prevc podlegla preveliki želji

"Za mano je lepa tekma, vem pa, da imam še veliko rezerv za jutrišnjo tekmo. Včerajšnji prolog in današnja poskusna serija sta bila zelo v redu. Jaz imam zelo visoka pričakovanja, a to je enostavno moja prva poletna velika nagrada in s četrtim mestom moram biti zadovoljna," je za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Erzar.

Klinec pravi, da trenutno skače malo toplo-hladno in da se ji je v drugi skok prikradla napaka, Prevc pa dodaja: "Danes sem žal podlegla preveliki želji, ki mi je pokvarila skoke in rezultat. Zato bom popoldne marsikaj premislila in predihala in verjamem, da lahko jutri izboljšam skoke."

"Z današnjo tekmo ne moremo biti zadovoljni, vsaj jaz nisem, punce pa tudi sigurno ne. Naredili smo kar nekaj napak," pravi Jurij Tepeš. | Foto: Martin Metelko/www.alesfevzer.com "Z današnjo tekmo ne moremo biti zadovoljni, vsaj jaz nisem, punce pa tudi sigurno ne. Naredili smo kar nekaj napak," pravi Jurij Tepeš. Foto: Martin Metelko/www.alesfevzer.com

Tepeš: Ne moremo biti zadovoljni

"Z današnjo tekmo ne moremo biti zadovoljni, vsaj jaz nisem, punce pa tudi sigurno ne. Naredili smo kar nekaj napak. Z izjemo Eminega prvega in Tininega drugega skoka nismo naredili nobenega dobrega. Jutri je še ena priložnost, jaz vem, da so punce sposobne več. Jutri je čas, da to tudi pokažemo," pa je misli za SZS strnil glavni trener Jurij Tepeš.

V Romuniji, kjer manjkajo Nemke, Avstrijke, Kanadčanke, najboljša Japonka in Francozinja, bo v nedeljo še ena tekma deklet.

Rasnov, grand prix:

Alexander Stöckl
Sportal Alexander Stöckl po sagi na Norveškem zasijal na Poljskem
Ema Klinec
Sportal V Romuniji šest slovenskih skakalk, skakalci bodo izpustili Rasnov

 

Ne spreglejte