Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2018,
22.45

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

telemark smučanje svetovni pokal Jure Aleš zimska rekreacija

Nedelja, 21. 1. 2018, 22.45

5 let, 5 mesecev

Slovenski smučar v telemarku Jure Aleš kljub padcu spet na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Jure Aleš telemark | Foto Miha Hvale

Foto: Miha Hvale

Jure Aleš je včerajšnji zmagi na šprintu svetovnega pokala v telemark smučanju v Woodstocku v ZDA danes dodal še tretje mesto na paralelnem šprintu. To so za Aleša že četrte stopničke zapored.

Slovenske barve sta ponovno branila Jure in Sašo Aleš, ki sta po kvalifikacijski vožnji zasedala 6. in 21. mesto. Sašo se je v šestnajstini finala pomeril z domačim predstavnikom Jacobom Carterjem Gibbom in mu moral priznati premoč, tako da je na koncu zasedel 17. mesto.

Padec ga ni zmotil

Jure je prišel vse do polfinala, kjer pa je po padcu izgubil dvoboj s Švicarjem Nicolasom Michelom. Grd padec, ki je kazal celo na poškodbo kolena, ga vseeno ni zmotil, tako da je v malem finalu premagal Norvežana Siverta Holeja in se veselil novega izjemnega rezultata, tretjega mesta. Michel je v velikem finalu ugnal Francoza Guillaumeja Issautierja.

''Do polfinala sem prišel brez kakšnih večjih problemov, mogoče sem imel malo težav v skoku. V polfinalu sva se srečala z Michelom, kar dosti sem tvegal in pri skoku padel. Še vedno čutim bolečino v kolenu, a sem zdržal za mali finale, tako da sem zelo vesel, saj so to moje prve stopničke v 'paralelcu'. Sem zadovoljen, kljub temu da vem, da bi lahko več iztržil iz današnje tekme,'' je po preizkušnji najprej dejal Jure Aleš.

Po padcu je kazalo na poškodbo, k sreči je izgledalo huje, kot je bilo. | Foto: Miha Hvale Po padcu je kazalo na poškodbo, k sreči je izgledalo huje, kot je bilo. Foto: Miha Hvale

"Nočem se zadovoljiti samo s tem, da hodim redno na stopničke"

Za tem je odgovoril na vprašanje, kako je preživel včerajšnji večer, po tem, ko je Sloveniji po trinajstih letih priboril prvo mesto: ''Sem bil kar nervozen in hotel malo miru, zaspal pa sem še presenetljivo hitro, verjetno zato, ker sem bil tako utrujen. Drugače pa sem se lahko spočil za današnjo tekmo.''

Nato je še komentiral svojo formo, ki bi jo lahko označili za življenjsko, saj je v letošnji sezoni že štirikrat stopil na oder za zmagovalce: ''Do mojega 22. leta to nekako je, upam pa, da se bo še malo vzpenjala. Nočem se zadovoljiti samo s tem, da hodim redno na stopničke, hočem zmagovati in biti najboljši, to je moj končni cilj. Želim, da se forma še vzpne, a zaenkrat moram biti zadovoljen s tem kar kažem.''

Telemark smučarje jutri v ZDA čaka še en šprint, za tem pa sledi selitev v Sugarbush Resort, na nove preizkušnje svetovnega pokala. V začetku februarja sledi postanek v nemškem Bad Hindelangu, kmalu zatem pa se bo slovenska ekipa pomerila na domačih tekmah na Krvavcu, ki bo 7. in 8. februarja gostil šprint in paralelni šprint.

Ne spreglejte