Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
21. 11. 2015,
9.58

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Klingenthal ekipna tekma Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Jurij Tepeš

Sobota, 21. 11. 2015, 9.58

4 leta, 3 mesece

Slovenski orli izvrstni: sanjski debi za Domna Prevca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na uvodu v sezono v Klingenthalu so slovenski skakalci Domen Prevc, Jurij Tepeš, Anže Lanišek in Peter Prevc spisali novo lepo poglavje. Zavihteli so se na drugo mesto. Zmage so se veselili Nemci.

Slovenski skakalci so postavili nov mejnik, ki v zadnjih letih rastejo kot gobe po dežju. Na ekipni tekmi so osvojili odlično drugo mesto, s katerim se do zdaj na ekipnih tekmah še niso pohvalili – sicer so se podpisali že pod osem moštvenih zmag.

Pri vseh sta imela besedo Peter Prevc in Jurij Tepeš, ki sta bila tudi tokrat v ekipi. Ob njiju je Goran Janus postavil 19-letnega Anžeta Laniška in vsega 16-letnega debitanta Domna Prevca. Najmlajši mož v naši izbrani vrsti se je kot prvi podal na skakalnico in preskočil vse v svoji skupini in več kot odlično potrdil zaupanje prvega moža stroke. Slabša od njega sta bila tudi Avstrijec Michael Hayböck in Nemec Andreas Wellinger.

Tudi Jurij in Peter Prevc sta preskočila vse v svoji skupini, medtem ko je bil Lanišek tretji.

Slovenija je po prvi seriji pred nemškimi gostitelji vodila s 13,5 točke, medtem ko so Avstrijci na čelu s priznanimi imeni, kot sta Gregor Schlierenzauer in Stefan Kraft, zaostajali že za ogromnih 46,3 točke.

Freitag je odločil, Slovenija se veseli izvrstnega drugega mesta

Obetala se je finalna poslastica. Domen, ki si lepšega vstopa med elito ni mogel predstavljati, in Jurij sta tudi v drugo ohranila našo malo državo na vrhu, v tretji skupini pa je bil vroči Nemec Richard Freitag, ki je v primerjavi z Laniškom pridobil več kot 20 točk. Na koncu je prvi mož zadnje zime Severin Freund potrdil zmago, najstarejši od bratov Prevc pa drugo mesto (zaostanek za Nemci je bil 20,4 točke).

Norvežani so bili zaradi diskvalifikacije (Anders Fannemel ni imel pravega dresa) šele deseti.

Odlični nastopi slovenski skakalcev so dober obet za nedeljsko posamično tekmo, ki se bo začela ob 14. uri. Ob takšnem skakanju bodo spet v igri stopničke, v ognju pa imamo tudi skakalce, ki se lahko uvrstijo med najboljših deset. Povrhu vsega se obeta prava poslastica med Prevcem in Freundom, saj sta imela v soboto v Klingenthalu najboljša dosežka dneva.

Ne spreglejte