Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
24. 2. 2013,
21.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Špela Rogelj Urša Bogataj Urša Bogataj Maja Vtič Katja Požun

Nedelja, 24. 2. 2013, 21.54

8 let

Slovenske skakalke se niso proslavile na svetovnem prvenstvu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Želele so več, a skočile manj, kot so pričakovale. Olajševalna okoliščina so sicer zdravstvene težave, vendar generalno gledano s svetovnim prvenstvom slovenske skakalke ne morejo biti zadovoljne.

Edina, ki je bila zdrava med reprezentantkami, je bila Maja Vtič, ki pa je skočila najslabše. Pristala je na devetnajstem mestu. Najbolj bolna je bila naša najboljša skakalka zime Katja Požun, ki dejansko ni bila sposobna narediti kaj bolj konkretnega, saj je štiri dni prej nepremično ležala v postelji. Najboljša je bila na koncu Špela Rogelj na trinajstem mestu – Urša Bogataj je bila 17., a je Požunova po tekmi dejala, da je pričakovala od ostalih slovenskih tekmovalk bistveno več in tako sama podala oceno te tekme.

Slovenske skakalke na prvenstvu niso bile na ravni, kot smo pričakovali. Tudi na tekmi mešanih ekip, ki jo je Slovenija zaključila na skromnem osmem mestu, so se pojavljale napake, predvsem pri Rogljevi, medtem ko je Urša Bogataj najbolje skakala od slovenske četverice - obakrat je bila v svoji skupini četrta. "Absolutno smo naredili preveč napak. Nobena skrivnost ni, da smo pričakovali več. Kljub temu moram pohvaliti Uršo Bogataj za dva skoka. Nismo bili konkurenčni na tekmi mešanih ekip za rezultat, ki smo si ga zastavili," se je glavni trener ženske reprezentance Matjaž Triplat najprej dotaknil tekme mešanih ekip, nato pa še posamične: "Ni se izšlo. Bili smo kar v dobri formi pred prvenstvom. Določene stvari so se nam zgodile, ki nam niso šle na roko. Težko je iti na tekmo, če se niti ogrevati ne moreš 15 minut. Mogoče je slišati to kot nekakšen izgovor. Pred prvenstvom bi bil izjemno razočaran nad takšnimi rezultati, zdaj moram gledati z drugega kota. Dobra plat tega prvenstva je druga serija posamične tekme in nastop Urše Bogataj na ekipni tekmi."

Pred prvenstvom so si v ženskem taboru postavili za cilj za posamično tekmo eno uvrstitev do šestega, eno do dvanajstega in dve do tridesetega mesta.

Ne spreglejte