Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 3. 2021,
16.54

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Natisni članek

Nika Križnar Nika Križnar

Ponedeljek, 22. 3. 2021, 16.54

3 leta

Konec samoosamitve za slovenske skakalke v Rusiji

Slovenke si lahko oddahnejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Nika Križnar | V boju za veliki kristalni globus za sezono 2020/21 je Nika Križnar, ki ima pet točk naskoka pred prvo zasledovalko Japonko Saro Takanashi. | Foto Sportida

V boju za veliki kristalni globus za sezono 2020/21 je Nika Križnar, ki ima pet točk naskoka pred prvo zasledovalko Japonko Saro Takanashi.

Foto: Sportida

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je pred kratkim v izjavi za javnost sporočila, da je samoosamitev, v kateri so se v Rusiji znašle slovenske smučarske skakalke po pozitivnem testu na novi koronavirus glavnega trenerja Zorana Zupančiča, končana.

"Danes so zdravstvene oblasti v Rusiji preklicale izolacijo za Zorana Zupančiča in članice slovenske reprezentance v smučarskih skokih. Smučarska zveza Slovenije se za izjemno pomoč iskreno zahvaljuje ministrstvu za zunanje zadeve RS, še posebej Andreju Šteru, veleposlaniku RS v Moskvi Branku Rakovcu, ki je pokazal izjemno razumevanje in učinkovitost pri reševanju zapletene situacije, ter zdravnikom in zdravstvenim delavcem na Infekcijski kliniki v Ljubljani in Kliniki za pljučne bolezni na Golniku," so zapisali pri SZS.

"Brez usklajenega delovanja v zadnjih 24 urah, ne bi mogli predstaviti vseh potrebnih podrobnosti in argumentov zdravstvenim organom v Rusiji. Ekipa bo tako po vsej verjetnosti še danes nadaljevala pot v Čajkovski, kjer nas čaka zadnje dejanje svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih," so še dodali.

Zupančič je bil pozitiven na novi koronavirus že med SP v nordijskih disciplinah v Oberstdorfu, pred potjo v Rusijo pa je bolezen pozdravil, a bil nato znova pozitiven v Nižnjem Tagilu. Tako na trenerskem stolpu v Nižnjem Tagilu ni mogel voditi svojih varovank. Od takrat je bil v samoosamitvi, kasneje pa so morale v izolacijo tudi skakalke.

Preberite še:

Nika Križnar
Sportal Pred zgodovinskim uspehom, v ozadju bojazen zaradi ruskih ukrepov
Nika Križnar
Sportal Nika Križnar znova v rumenem, zaplet s covid-19 v slovenskem taboru
Nika Križnar
Sportal Križnarjeva na stopničkah v Nižnem Tagilu, a za Takanašijevo
Nika Križnar
Sportal Nika Križnar in njena posebna misija
Ne spreglejte