Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 12. 2014,
16.33

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

biatlon štafeta Hochfilzen svetovni pokal Peter Dokl Klemen Bauer Lenart Oblak Jakov Fak Jakov Fak

Sobota, 13. 12. 2014, 16.33

3 leta, 4 mesece

Slovenska štafeta deseta, zmagal ruski kvartet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ruski biatlonci so zmagovalci štafetne preizkušnje na 4 x 7,5 kilometra za točke svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu. Slovenska četverica je zasedla deseto mesto.

Slovenija v postavi Peter Dokl, Klemen Bauer, Lenart Oblak in Jakov Fak je zgrešila osem tarč in za zmagovalci zaostala 3:57,1 minute.

Prvo streljanje se je za Petra Dokla izteklo odlično, saj je hitro pokril vseh pet tarč in šel v drugi krog kot sedmi najboljši. Ob hitrejšem tekaškem tempu je nekaj mest nato izgubil, zaradi dveh poprav v streljanju stoje pa je zdrsnil na 17. mesto in štafeto predal kot 18. Klemen Bauer na strelišču ni bil med najbolj natančnimi, saj je moral leže narediti dve, stoje pa eno popravo. Na polovici tekme je Slovenija zasedala 16. mesto, skoraj istočasno pa sta predali najhitrejši štafeti Norveške in Francije.

Lenart Oblak se je v streljanju leže izkazal, natančen je bil petkrat, kar je tudi pomenilo, da se je pred drugim krogom povzpel na 13. mesto. Na drugem streljanju je zgrešil dvakrat, a tekel dobro in zadnjo predajo opravil na 12. mestu. Jakov Fak je moral na prvi postaji enkrat ponoviti peti strel na drugem streljanju pa je bil izjemen in praktično takoj pokril vseh pet tarč. S šestim najboljšim časom teka v svoji skupini je Sloveniji na koncu priboril deseto mesto.

"Glede na to, kako se je začelo, moramo biti zadovoljni. Peter je naredil prevelik zaostanek, minuta in pol je preveč, tega si ne smeš privoščiti. Manj kot minuto je še sprejemljivo za napad. Potem je naslednjo minuto pridelal še Klemen in smo bili še kar 17. Nato je izjemno borbeno šel na progo Lenart in to na drugi štafeti v karieri. Moram ga pohvaliti, ker se je boril in prišli smo do 12. mesta. Jakov je nato rutinirano tekel za Lindströmom in se ni preveč trošil. Lahko bi pridobil še kakšno mesto več, a ni imelo smisla, saj vemo, da ima jutri pomembno dirko z zelo dobrim izhodiščem," je tekmo ocenil glavni trener reprezentance Uroš Velepec.

S samo enim zgrešenim strelom na celi tekmi so zmagali ruski biatlonci, druga je bila francoska ekipa, ki je v cilju zaostala 20 sekund, tretji pa so bili Norvežani, ki so čez ciljno črto prišli še osem sekund kasneje.

Jutrišnje žensko 10-kilometrsko zasledovanje se bo začelo ob 11.30. Tekmo bo odprla Finka Mäkäräinenova, Teja Gregorin se bo na pot podala 55 sekund kasneje, Andreja Mali pa minuto in 50 sekund. Ob 14.30 bo z moško preizkušnjo začel Norvežan J.T. Boe, Jakov Fak bo z 12,5 kilometra začel 23 sekund kasneje, Klemen Bauer pa minuto in 54 sekund.

Ne spreglejte