Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 7. 2019,
14.57

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

Poletna VN Hinterzarten Peter Prevc Peter Prevc Nika Križnar Nika Križnar Urša Bogataj Urša Bogataj Žiga Jelar

Sobota, 27. 7. 2019, 14.57

4 leta, 8 mesecev

Hinterzarten, poletna VN, mešana ekipna tekma

Slovenska mešana ekipa tretja v Hinterzartnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78
Peter Prevc | Peter Prevc in sotekmovalci Nika Križnar, Urša Bogataj ter Žiga Jelar so na tekmi mešanih ekip v Hinterzartnu zasedli tretje mesto. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Peter Prevc in sotekmovalci Nika Križnar, Urša Bogataj ter Žiga Jelar so na tekmi mešanih ekip v Hinterzartnu zasedli tretje mesto.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Slovenska mešana skakalna ekipa, ki so jo sestavljali Nika Križnar, Peter Prevc, Urša Bogataj in Žiga Jelar je na tekmi za poletno veliko nagrado v Hinterzartnu v Nemčiji zasedla tretje mesto.

Smučarji skakalci in skakalke so se prvič v tem poletju zbrali na istem prizorišču, kar je bila tudi priložnost za novo tekmo mešanih parov. Slovenska zasedba je bila enaka, kot na tekmi svetovnega prvenstva v Seefeldu v Avstriji letos, torej Nika Križnar, Urša Bogataj, Peter Prevc in Žiga Jelar.

Nika Križnar
Sportal Nika Križnar na stopničkah v Hinterzartnu

Križnarjeva in Prevc dobro odprla tekmo

Križnarjeva je sijajno odprla tekmo, s 104 metri in lepimi ocenami je s 119,6 točkami naše popeljala na prvo mesto pred Nemčijo in Avstrijo. Odlično je nato skočil tudi Prevc in z enako daljavo Slovence obdržal na prvem mestu. Z 245,0 točkami so imeli 3,4 točke prednosti pred Nemčijo, tretja je bila Japonska.

Kot tretja je skočila Bogatajeva, tudi njenih 95,5 metrov je v spremenljivih razmerah pomenilo dovolj za vodstvo po treh skupinah. S 355,0 točkami so imeli 4,3 točke naskoka pred Nemčijo, tretja je bila še vedno Japonska. Jelar je v četrti skupini skočil 100 metrov, 471,8 točk pa je bilo dovolj za drugo mesto po prvi seriji. Richard Freitag je namreč pristal pri 104,5 metrih, Nemci pa so na vrhu imeli 473,9 točk.

Nika Križnar je s prvim skokom Slovenijo popeljala na prvo mesto.  | Foto: Sportida Nika Križnar je s prvim skokom Slovenijo popeljala na prvo mesto. Foto: Sportida

Na koncu zaostali za Nemčijo in Japonsko

Finalno serijo je Križnarjeva odprla s 101 metrom, a doskok ni prinesel visokih ocen, naši pa so s 582,1 točkami še naprej zasedali drugo mesto, Nemčija jih je imela 586,9. Tretja je bila še naprej Japonska, a je zaostajala že slabih dvajset točk. Prevc je v drugi seriji skočil odličnih 106,5 metrov, visoke ocene pa so naše zadržale na drugem mestu s 710,3 točkami, 6,3 točke za Nemčijo.

Bogatajevi v dolgi seriji tretje skupine ni uspel najdaljši skok, pristala je pri 98,5 metrih, 819,1 točk pa je bilo še vedno dovolj za zanesljivo drugo mesto - še več, Bogatajeva je zaostanek za Nemčijo zmanjšala na vsega 2,7 točke, Japonska je zaostajala deset točk. Jelarju, kot našemu zadnjemu, ni uspel napad na vrh, s 96 metri je žal izgubil eno mesto, Slovenija pa je z 927,7 točkami zasedla končno tretje mesto, potem ko jo je prehitela Japonska.

Zmagala je Nemčija z veliko prednostjo, zbrala je 947,8 točk. Japonska je na drugem mestu imela 932,3 točk. To so druge stopničke za Slovenijo v Hinterzartnu na mešani tekmi, naši so bili drugi pred šestimi leti na zadnji tovrstni tekmi na tem prizorišču.

Ob 18.30 uri bo na sporedu še posamična tekma smučarjev skakalcev.

Preberite še:

Timi Zajc
Sportal Peter Prevc odhaja z zamikom, junak Zajc polni baterije
TImi Zajc
Sportal Skakalce pozimi čaka novost, Rusom zelena luč
Skakalci Wisla
Sportal Slovenski skakalci drugi na ekipni tekmi v Wisli, zmaga domačinom
Ne spreglejte