SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija ima pri skokih dodaten razlog za veselje

0

termometer

 | Foto:
V naslednjem obdobju svetovnega pokala, ki obsega štiri tekme novoletne turneje, bo Slovenija spet nastopala s sedmimi skakalci. Dodatno kvoto je priskakal osemnajstletni Tilen Bartol.

December je bil za mladega Tilna Bartola izjemno uspešen. Na Norveškem je na treh tekmah celinskega pokala dvakrat slavil zmago in bil tretji, tretji pa je bil med drugim tudi pretekli konec tedna v Rovaniemiju in s svojimi rezultati priskakal Sloveniji dodatno kvoto za naslednje obdobje svetovnega pokala in s tem prav tako dodaten razlog za veselje.

Na novoletni turneji, ki se bo s kvalifikacijami začela 28. decembra v Oberstdorfu, bo lahko glavni trener Goran Janus zamahnil sedmim skakalcem, ki se bodo spustili po napravah prestižne turneje štirih skakalnic. Osemnajstletni Bartol bo tako premierno nastopil v svetovnem pokalu.

"Ekipa je sestavljena. V Oberstdorf bo potovala šesterica, ki je nastopala v Engelbergu, priključil pa se ji bo Tilen Bartol, ki je naredil sedmo kvoto. Čestitam mu. Vesel sem, da bomo spet skakali s sedmimi fanti," je Janus naznanil sedmerico, ki bo odpotovala na nemški del turneje.

Ob Bartolu, ki je član SSK Sam Ihan, bodo tako nastopili še vodilni v skupnem pokalu Peter Prevc, Domen Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Lanišek in Anže Semenič.

Reprezentanca bo do odhoda v Nemčijo v torek in soboto opravila dva skakalna treninga v Planici, v sredo pa naše orle čaka še državno prvenstvo na Bloudkovi velikanki.

Tako kot v svetovnem pokalu pa bo tudi B-reprezentanca pod taktirko Igorja Medveda nastopala s sedmimi predstavniki na tekmah celinskega pokala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin