Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 1. 2018,
15.40

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

slalom Ana Bucik Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin

Nedelja, 28. 1. 2018, 15.40

6 let, 2 meseca

Lenzerheide, slalom (Ž)

V Švici zmaga Vlhove, nov odstop Američanke, ogromna napaka Bucikove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Petra Vlhova | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V drugi vožnji slaloma v Lenzerhaideju v Švici so se pošteno premešale štrene pri vrhu. Za veliko presenečenje je poskrbela Slovakinja Petra Vlhova, ki je osvojila prvo mesto, medtem ko je Američanka Mikaela Shiffrin, ki je bila v prvi vožnji najhitrejša, po napaki odstopila. Ana Bucik je močno pokvarila 11. mesto iz prve vožnje in si zaradi velike napake nabrala skoraj osem sekund zaostanka in zasedla 26. mesto. Maruša Ferk je bila 20. 

Meta Hrovat je po veliki napaki v prvi vožnji zasedla zadnje mesto, Klara Livk pa je odstopila.

Slovakinja Petra Vlhova, ki je zmagala tudi na uvodnem slalomu sezone v Leviju, se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra zavihtela s šestega mesta. Drugo mesto je pripadlo Švedinji Fridi Hansdotter (+0.10), tretja pa je bila domačinka Wendi Holdener (+0.52).

Vlhova je edina, ki je v tej sezoni odščipnila slalomsko zmago Shiffrinovi. | Foto: Getty Images Vlhova je edina, ki je v tej sezoni odščipnila slalomsko zmago Shiffrinovi. Foto: Getty Images

Alpske smučarke se zdaj selijo na sever, kjer jih v torek v Stockholmu čaka paralelna tekma, 3. in 4. februarja pa bosta v Garmisch-Partenkirchnu na sporedu smuka.

Shiffrinova kljub ponesrečenemu slalomu še naprej z velikansko zalogo 780 točk vodi v seštevku discipline, h kateri se prištevata tudi paralelna slaloma. Prva zasledovalka Vlhova (545) ima na drugem mestu 235 točk manj ter pičle možnosti, da Shiffrinovi vzame slalomski globus, ki bi ga lahko Američanka potrdila že danes, če se je ne bi pripetila napaka.

Shiffrinova z izkupičkom 1513 točk vodi tudi v skupnem seštevku. Holdenerjeva na drugem mestu zaostaja velikanskih 751 točk, tako da je boj za veliki kristalni globus že skorajda odločen.

Trener za napako okrivil slab material

Denis Šteharnik je nezadovoljen z materialom. | Foto: Sportida Denis Šteharnik je nezadovoljen z materialom. Foto: Sportida "V prvi vožnji se je pokazal napredek, Ana Bucik se je dobro znašla na progi, Maruša Ferk pa ni imela pravega občutka. Po prvem teku je kazalo v redu, bili smo kar zadovoljni, žal se nista uvrstili naprej Meta Hrovat in Klara Livk. V drugem teku nam ni šlo pa načrtih, Maruša je eno sekcijo sicer odpeljala kar v redu, tako da je napredovala. Ana pa je žal odstopila zaradi notranje smučke, padla je, se sicer vzpenjala in šla naprej. Zaostanek je bil več kot 80 odstotkov tako da ni bila med dobitnicami točk. Bili so kar naporni dnevi, predvsem za Bucikovo, tako da ji je na koncu morda malo popustila koncentracija, a tega se mora navaditi v svoji karieri. Žal se ji je pripetila napaka, mislili smo, da bomo lahko šli v Stockholm. To ni bilo dobro. Nismo zadovoljni z materialom proizvajalca, na katerem smučamo, se pravi s slalomskimi smučmi. Smo edini v svetovnem pokalu, ki smo na njih. Izrazito se vidi, da prevladujeta dve firmi, mogoče še malo tretja, vsi ostali pa zelo težko pridemo zraven. Tu bo treba narediti korak naprej, drugače smo nekonkurenčni. Na določenih postavitvah težko pridemo med dvajset," je tokratno tekmo komentiral glavni trener slovenske ženske ekipe za tehnične discipline Denis Šteharnik.

Ne spreglejte