Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
4. 1. 2013,
18.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

novoletna turneja

Petek, 4. 1. 2013, 18.04

8 let, 1 mesec

Schlierenzauerju je razvajanje očitno koristilo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kaj lepšega si lahko športnik še želi kot zmagati pred domačim občinstvom? Gregorju Schlierenzauerju je to uspelo v Innsbrucku. Z zmago že pošteno diha za ovratnik Mattiju Nykänenu.

Psihološka prednost po nemškem delu novoletne turneje je bila na strani Norvežana Jacobsna, ki je z dvema zmagama v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu deloval suvereno. Vse pa se je obrnilo na glavo v enem popoldnevu na legendarnem Bergislu. Domači skakalnici Gregorja Schlierenzauerja. Tirolec je slabši dan Norvežana zgrabil z obema rokama in se počasi že približuje svetim trem kraljem, ki bodo 6. januarja v Bischofshofnu okronali junaka 61. novoletne turneje. Zaostanek 12,5 je spreobrnil v prednost 10,7 točke. "Zame je bil nepozaben dan. Zmagati pred 22.000 gledalci si želi vsak. To je nekaj posebnega. Sploh, ker so to domači navijači. Ti so mi le še dodatno dvignili adrenalin," je po drugi domači zmagi na njegovem Bergislu povedal Schlierenzauer.

Za razliko od drugih tekmovalcev je lahko pred tretjo tekmo nekaj časa preživel v domačem okolju, saj prihaja ravno iz Innsbrucka. In krajše razvajanje mu je očitno koristilo: "Na novoletni turneji si vsak dan osredotočen na skoke. Psihološko je to naporno. Včasih je treba izklopiti možgane in jaz sem imel lepo priložnost. Kot Avstrijec in Tirolec sem izkoristil zadnja dva dneva za relaksacijo. Zbistril sem si glavo, da sem bil zbran za tekmo. Bil sem doma in v wellness centru."

Zdaj prihaja na vrsto še zadnja postojanka prestižne turneje. Bischofshofen je bil v preteklosti že srečen kraj za avstrijskega zvezdnika, saj je tu zmagal leta 2007, lani, ko je prvič postal kralj novoletne turneje, pa je bil tretji. "Zavedam se, da je prednost skakati pred domačim občinstvom. Vendar tudi vem, da pride rezultat šele po finalnem skoku. Slabši kot drugi na letošnji turneji še nisem bil. Zbrati se bom moral. Potrebna pa je tudi sreča z vremenom. Videli smo lahko, kaj se je dogajalo v Innsbrucku," je še pred odhodom v Bischofshofen dejal 22-letni skakalec, ki bi se lahko z zmago na zadnji postojanki na večni lestvici zmag približal finskemu skakalnemu asu Mattiju Nykänenu na vsega zmago zaostanka. Trenutno je razmerje 46:44 v korist upokojenega Finca.

Ne spreglejte