Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 11. 2020,
17.49

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

smučarski skoki Saporo

Četrtek, 12. 11. 2020, 17.49

3 leta, 5 mesecev

sapporo ne bo gostil svetovnega pokala, lillehammer pa ne decembrskih tekem skakalk

Koronavirus povzroča težave, uvod skakalk prestavljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Timi Zajc | Skakalci se v novi sezoni za točke svetovnega pokala v Sapporu ne bodo borili. Tekmi je odnesla pandemija novega koronavirusa. | Foto Sportida

Skakalci se v novi sezoni za točke svetovnega pokala v Sapporu ne bodo borili. Tekmi je odnesla pandemija novega koronavirusa.

Foto: Sportida

Pandemija novega koronavirusa je pripeljala do nove spremembe v smučarsko-skakalnem sporedu. Potem ko so Japonci odpovedali tekme svetovnega pokala skakalk v Zau, so zdaj odpovedali še preizkušnje svetovnega pokala v obeh konkurencah v Sapporu. Prestavljen je tudi začetek svetovnega pokala za skakalke, ki bi moral biti 4. decembra v Lillehammerju, a se bo vse skupaj začelo pozneje.
 

Domen Prevc
Sportal Bertoncelj povedal, kdo bo potoval v Vislo, Domen Prevc ima posebno karto #video

Ključni razlog, da so se Japonci odpovedali gostiteljstvu tekem svetovnega pokala v Sapporu, je zvišanje pozitivnih testov na otoku Hokaidu v zadnjih dneh. "Naša ključna naloga je, da zagotovimo varnost velikega števila udeležencev, od tujih športnikov in osebja do domačih skakalcev. Prišlo smo do spoznanja, da je najbolje, da tekme odpovemo," so besede organizatorjev povzeli pri kyodonews.net.

Skakalnica Okurayama bi morala gostiti tako tekme svetovnega pokala v ženski konkurenci (9. in 10. januar) kot v moški (6. in 7. februar). Japonci so že pred tem odpovedali tekme za dekleta v Zau (14.–17. januar).

Kaj bo z odpovedanimi tekmami v Sapporu, še ni jasno. Poljski mediji pišejo, da bi bil lahko nadomestni gostitelj Klingenthal.

Noriaki Kasai
Sportal Se bo japonskemu veteranu uresničila želja?

Kdaj bodo svetovni pokal začele skakalke, še ni jasno. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Kdaj bodo svetovni pokal začele skakalke, še ni jasno. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Skakalci čez teden v Wisli. Kdaj bodo začele skakalke?

Svetovni pokal za skakalce se začenja že čez teden dni v Wisli, kjer bosta 21. in 22. novembra ekipna in posamična tekma. Glavni trener slovenske A reprezentance Gorazd Bertoncelj bo na Poljskem računal na naslednjo sedmerico: Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Tilen Bartol, Anže Semenič in Bor Pavlovčič.

Skakalke bi morale svetovni pokal začeti 4. decembra v Lillehammerju, a se to ne bo zgodilo, so zapisali pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis). Norvežani so po dogovoru s Fis odpovedali za december napovedan uvod svetovnega pokala za skakalke. Tekme naj bi poskušali izvesti pozneje v sezoni, ko bodo razmere, povezane s koronavirusom, ugodnejše.

Če se koledar skakalk ne bo spremenil, bodo prve tekme šele 23. in 24. januarja na Ljubnem ob Savinji, saj bodo izpustila tako Zao kot Sapporo.

Preberite še:
Peter Prevc Gorazd Bertoncelj
Sportal Bojazen obstaja, a verjame, da bo steklo
Peter Prevc
Sportal Peter Prevc novi ambasador za šport, strpnost in fair play
Ne spreglejte