Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
15. 6. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Kenneth Gangnes koleno poškodba operacija Peter Prevc Peter Prevc

Sreda, 15. 6. 2016, 13.00

6 let, 6 mesecev

Razočaranje pri norveškem skakalcu je veliko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Pred tednom dni je iz Avstrije prišla novica, da si je tretji skakalec pretekle zime Kenneth Gangnes poškodoval koleno. Norvežan je operacijo prestal, ne skriva pa razočaranja.

Kenneth Gangnes se počuti, kot bi bil v brezupnem položaju. Rad bi skakal in treniral, a se mora ukvarjati z rehabilitacijo kolena. | Foto: Kenneth Gangnes se počuti, kot bi bil v brezupnem položaju. Rad bi skakal in treniral, a se mora ukvarjati z rehabilitacijo kolena.

Na treningu norveške reprezentance v Stamsu je Kennetha Gangnesa poneslo nekoliko predaleč in je moral zaustaviti skok, pri pristanku pa si je poškodoval koleno. Pregled je pokazal, da ima strgane križne vezi, kakor tudi meniskus.

Nemudoma so ga operirali v Innsbrucku, zdaj pa je že v domači oskrbi na Norveškem.

"Pri skoku sem izgubil nadzor, kdaj moram doskočiti. Pristal sem s preveliko silo. Začutil sem veliko bolečino," je za norveško televizijo NRK dejal Gangnes, ki je v pretekli zimi v svetovnem pokalu osvojil tretje mesto, na svetovnem prvenstvu v poletih pa bil bitko s Petrom Prevcem za zlato medaljo, a moral na koncu našemu skakalnemu asu priznati premoč in se zadovoljiti s srebrom.

Za 27-letnega Gangnesa je to že tretja operacija kolena. Pred tem je imel dve na desnem kolenu.

Zaveda se, da ga čaka dolgotrajna operacija, razočarano pa dejal, da prav veliko od prihodnje sezone, v kateri je osrednji cilj nordijsko svetovno prvenstvo v Lahtiju, ne bo imel: "Vse skupaj je zafrustrirano, ker bi rad skakal, treniral, tako pa se moram ukvarjati z rehabilitacijo. Svetovno prvenstvo v Lahtiju mi je, kot kaže, ušlo mimo nosu. Morda se vrnem ob koncu sezone. Čas bo pokazal svoje. Počutim se, kot bi bil v brezupnem položaju. Vendar sezono zatem prihajajo na vrsto olimpijske igre v Južni Koreji in tam želim biti stoodstotno pripravljen. Iz izkušenj sodeč, sem po tovrstnih rehabilitacijah še močnejši."

Ne spreglejte