Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
26. 4. 2016,
14.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Peter Slatnar Slatnar Carbon Peter Prevc Peter Prevc Sara Takanaši Elan

Torek, 26. 4. 2016, 14.08

6 let, 7 mesecev

Prižgala se je zelena luč za proizvodnjo novih slovenskih skakalnih smuči

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

V prihodnji sezoni smučarskih skokov bomo imeli tri proizvajalce smuči. Ob Fischerju in Sport 2000 se bo javnosti predstavila smučka slovenskega podjetja Slatnar Carbon, ki bo pomenila nadaljevanje Elanove zgodbe.

Čeprav Elan in Slatnar Carbon pogodbe o sodelovanju pri proizvodnji skakalnih smuči še nista podpisala, je Peter Slatnar dobil zeleno luč za začetek izdelave skakalnih smučih. "Vse smo se dogovorili ustno, fizično pa preprosto ni bilo mogoče, da se pogodba sestavi in podpiše. Direktor Leon Korošec je zbolel, smo pa dorekli stvari in prihodnji teden bomo vse podpisali. Kar zadeva vpletene, bomo v torek začeli izdelovati smuči. Podpis pogodbe bo konec vsega," je Slatnar za Sportal opisal trenutni položaj.

 

Za zagon 200 tisoč evrov, dizajn bo predstavil prihodnji teden

 

Zase pravi, da je mali podjetnik, v nadaljevanju proizvodnje skakalnih smuči, ki se jim je Elan pretekli teden odrekel, pa je videl lepo priložnost za razvoj svojega podjetja Slatnar Carbon. Novi dizajn smučke naj bi bil pripravljen v sredo, nato pa ga bo skupaj s podpisom pogodbe predstavil širši javnosti.

 

Peter Slatnar (desno) bo prihodnji teden predstavil nov dizajn skakalnih smuči. Načeloma je s Prevcem dogovorjen, da bo skakal na njegovih smučeh. | Foto: Peter Slatnar (desno) bo prihodnji teden predstavil nov dizajn skakalnih smuči. Načeloma je s Prevcem dogovorjen, da bo skakal na njegovih smučeh.

 

"Ravnokar se peljem v Elan, da določimo, katere smuči bo treba prioritetno narediti," razlaga.

 

Za zagon podjetja je pri banki vzel 200 tisoč evrov posojila, ki ga bo v desetih letih odplačal, računa pa, da bo s prodajo smuči zaslužil dovolj denarja za nadaljnja vlaganja v razvoj skakalnih smuči. Kot je dejal že v prejšnjem pogovoru, prvo leto bonusov skakalcem ne bo mogel dajati, je pa iz največjih skakalnih nacij veliko zanimanja za prehod na njegovo smučko, saj je v skakalnem svetu Slatnar zelo dobro poznan. Njegova okovja ima na smučeh namreč velika večina skakalcev, od maja pa bo na trg prišel tudi njegov skakalni čevelj.

 

Načeloma dogovorjeni, da Prevc in Takanašijeva ostaneta

 

Pomembno vprašanje, ki se pri vsem tem poraja, je, ali bosta najboljša skakalca pretekle zime Peter Prevc in Sara Takanaši še naprej del slovenske zgodbe, saj bo proizvodnja še vedno potekala v Elanu, ob določenih novostih pa bo na smučeh drugačen le napis.

 

Japonska skakalna kraljica Sara Takanaši naj bi prav tako skakalno zgodbo nadaljevala na slovenskih smučeh. | Foto: Japonska skakalna kraljica Sara Takanaši naj bi prav tako skakalno zgodbo nadaljevala na slovenskih smučeh.

 

"Načeloma smo dogovorjeni. Na Japonskem so nekoliko skočili. Na smučarski zvezi so objavili dopis, da naj tekmovalci preizkušajo še smuči Fischerja in Sport 2000, če nam morda ne bi uspelo, vendar smo hitro odgovorili, da bo vse urejeno. Tako bodo pomirjeni in bodo počakali. S Petrom smo načeloma dogovorjeni. Ne vidimo razloga, zakaj ne bi sodelovali," je Slatnar optimističen. Dodaja, da bodo imeli skakalci, ki bodo nastopali z njegovimi smučmi, popolno podporo ter servis 24 ur na dan in sedem dni v tednu.

Ne spreglejte