SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Primož Peterka spet v zraku, potem ko ga je doletela nova čast

3

termometer

Po vseh zapletih z razsvetljavo na kranjski skakalnici zdaj reflektorji naposled le svetijo. Primož Peterka je bil tisti mož, ki se je kot prvi spustil po njej v soju žarometov.

V sklop državnega nordijskega panožnega centra v Kranju spada tudi tamkajšnja skakalnica. Že nekaj let smo poslušali, kako bodo imeli naši skakalci možnost treninga tudi v večernem času, vendar pričakovanih reflektorjev ni bilo od nikoder.

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je pred leti za izvedbo del že plačala nekaj več kot sto tisoč evrov podjetju ETP Kranj, ki pa je nato šlo celo v stečaj. Po vseh težavah so zdaj SZS, kranjski skakalni klub Triglav in občina Kranj kot lastniki skakalnice združili moči in zgradili načrtovane reflektorje.

Vrednost naložbe je bila 218,838,60 evra, jasno pa je, da bo nova pridobitev v veliko pomoč pri treningu skakalcev.

Kot prvi se je po kranjski skakalnici v nočnem času spustil Primož Peterka, ki je pomočnik v ženski reprezentanci. Lastnika dveh velikih kristalnih globusov je tako po krstu Bloudkove velikanke doletela nova čast, ki jo je jasno z največjim veseljem zagrabil: "Vedno bom skakal za svoj užitek in veselje. Danes sem pokazal, da imam skoke rad in bi rad naredil za njih marsikaj in še več. Srce je bilo drugače."

Poleg njega so se pod reflektorji preizkusili tudi drugi skakalci, najdaljši med vsemi pa je bil Domen Prevc, najmlajši brat Petra Prevca, ki je skočil 118 metrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin