Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2013,
13.37

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ekipna tekma Willingen Jaka Hvala Jurij Tepeš Peter Prevc Peter Prevc

Sobota, 9. 2. 2013, 13.37

4 leta, 3 mesece

Prevc po veliki zmagi: Slovenija je najmočnejša ekipa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Peter Prevc in Robert Kranjec so na ekipni tekmi v Willingenu deklasirali konkurenco. Za skoraj 20 točk so prehiteli Norvežane. Odločno proti skupni zmagi in 100.000 evrom.

Kot prvi je skočil Jurij Tepeš, ki je bil najdaljši v svoji skupini, pristal je pri 140,5 metrih, a ga je Nemec Michael Neumayer z meter krajšim skokom uspeli prehiteti. Po Tepeševemu skoku so bili Slovenci na drugem mestu. Drugo slovensko orožje Jaka Hvala je s 140 metri nakazal, da se bodo Slovenci borili za najvišja mesta, in poskrbel, da je slovenska četverica po polovici prve serije vodila. Peter Prevc je skočil še dlje od reprezentančnih kolegov, in sicer je pristal pri 143 metrih ter za dva metra zaostal za rekordom skakalnice v Willingenu. Po tretjem skoku so imeli Slovenci kar 28 točk pred najbližjimi zasledovalci Norvežani, Robert Kranjec pa je s skokom, dolgim 139,5 metrov, vodstvo še povečal. Slovenija je po odlični prvi seriji vodila 32 točk.

Tudi po drugem skoku Jurija Tepeša, ki je v nekoliko sneženi drugi seriji skočil 132,5 metra, je Slovenija obdržala suvereno vodstvo. Jaka Hvala je v finalni seriji pristal pri 127 metrih, medtem ko je Richard Freitag skočil šest metrov dlje in znižal zaostanke po polovici druge serije na 17 točk. Še enkrat več je odlično formo izkoristil Peter Prevc in kljub vetru v hrbet skočil 142 metrov. Robert Kranjec je s finalnim skokom le še potrdil suvereno zmago Slovenije.

Kot ekipa je Slovenija v tej sezoni povsem v ospredju. Tudi pred Avstrijci. Na prvi ekipni tekmi v Kuusamu je bila tretja, v Zakopanah je zasedba Tepeš-Hvala-Prevc-Kranjec stala na najvišji stopnički, isto moštvo pa je vnovič razveselilo slovenske ljubitelje skokov še v Willingenu in Sloveniji priskakalo tretjo ekipno zmago v svetovnem pokalu (Slovenija ima vse skupaj 35 zmag – Primož Peterka 15, Primož Ulaga devet in Robert Kranjec zdaj osem). Do prve ekipne zmage so naši tekmovalci priskakali pred letom dni v Oberstdorfu, kjer je bil namesto Jake Hvale v ekipi Jure Šinkovec. "To je fantastično, šampionsko. Vseh osem skokov so fantje opravili vrhunsko. Čestitke za dobro predstavo," je takoj po poslušanju slovenske himne dejal glavni trener Goran Janus.

Pred začetkom turneje je fantom naložil nekaj bremena, ko je napovedal boj za skupno zmago na nemški turneji (štejejo osvojene točke na ekipnih tekmah v Willingenu in Oberstdorfu, ter dva točkovno najboljša dosežka skakalcev na posamičnih tekmah v Willingenu, Klingethalu ter Oberstdorfu), vendar fantje s pravim šampionskim duhom sploh ne kažejo nervoze. Prav nasprotno, videti so povsem sproščeni in bodrijo drug drugega, kot da so skoki ekipni šport. Dobro se zavedajo, da jim je podpora reprezentančnih kolegov dobrodošla. "Sem napovedal, da gremo na skupno zmago. Super smo začeli. Trdo bo treba delati še naprej. Zmagali smo z dovolj veliko razliko. Danes smo zmagali, jutri je nov dan," je za Sportal povedal Janus in se dotaknil še obeh skokov Petra Prevca, ki je bil najboljši posameznik med vsemi skakalci v soboto: "Peter je danes superiorno odskakal oba skoka. V tem trenutku je zelo močan."

S svojimi kakor tudi skoki sotekmovalcev je bil kajpak zelo zadovoljen Prevc, ki je bil vesel dejstva, da je pokazal najboljše skoke v sezoni: "Tekma je bila zanimiva. Vsi smo odskakali po svojih zmožnostih. V nobenem položaju se nismo predali. Slovenija je najmočnejša ekipa. Zelo sem zadovoljen s svojim skakanjem. To so skoki, ki sem si jih želel že vso sezono," pa je komentiral veliko slovensko zmago Peter.

Dobri sobotni nastopi slovenskih skakalcev pa že kar sami po sebi kličejo na uspešno nedeljo. S stopničkami tudi na posamični tekmi?

Ne spreglejte