Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
3. 2. 2014,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Kamil Stoch Soči rumena majica olimpijske igre

Ponedeljek, 3. 2. 2014, 11.46

8 let

Prevc: Ne bom več tisti, za katerim bodo vse pospravljali

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na zadnji postojanki svetovnega pokala pred odhodom na olimpijske igre v Soči so slovenski skakalci znova blesteli. Peter Prevc je sicer izgubil rumeno majico, a je znova navdušil s tretjim mestom.

Poljak Kamil Stoch je izpustil japonsko turnejo in se vrnil v Willingenu ter na obeh tekmah slavil zmagi. Z maksimalnim izkupičkom se je znova povzpel na vrh razpredelnice svetovnega pokala. V Nemčiji je spet dobro skakal najboljši slovenski orel Peter Prevc. V soboto je bil sedmi, dan pozneje pa se povzpel na zmagovalni oder – na tretje mesto.

Pero Mišica tako nadaljuje odlične predstave v sezoni, v kateri ni izpustil nobene tekme. "Zdaj, ko ne bom več zadnji na vrsti, bo morda malce lažje skakati. Ne bom več jaz tisti, za katerim bodo vse pospravljali (smeh). Morda bo zaradi tega kaj lažje v Sočiju," je ob predaji rumene majice Poljaku dejal Prevc in posledično odgovoril, ali bo na olimpijskih igrah čutil kaj manj pritiska, ker ne bo skakal povsem zadnji.

A to še ne pomeni, da je opustil misli na veliko lovoriko, s katero se lahko od Slovencev pohvali le Primož Peterka. Do konca sezone je še osem tekem in 800 razpoložljivih točk, kar pomeni, da se lahko še marsikaj spremeni. Morda kdo od skakalcev prileti celo iz ozadja, če v pravem trenutku ujame val.

Prevc pred olimpijskim premorom za Stochom zaostaja za trinajst, tretjeuvrščeni Japonec Noriaki Kasai pa za našim skakalcem že za 162 točk.

A misli skakalcev so zdaj usmerjene izključno proti olimpijskim igram, ki se začnejo 7. februarja. Skakalci se bodo za prvi komplet odličij pomerili 9. februarja na manjši napravi, do takrat pa si bodo lahko nekoliko odpočili od napornega ritma. "Dovolj časa bo, da se bomo spočili pred tekmami in treningi. Danes imamo prosto, jutri odpotujemo, v sredo smo prosti …" je urnik za prihajajoče dni povedal Prevc.

Ne spreglejte