Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
23. 7. 2014,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc grand prix Wisla

Sreda, 23. 7. 2014, 13.21

8 let

Prevc bi rad preizkusil tudi psihično trdnost

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred skakalci je začetek grand prixa. Od slovenskih orlov je odlično raven skokov pokazal Peter Prevc, ki je tudi zmagal na dveh tekmah celinskega pokala. Grand prix bo zanj dobra osnova za zimo.

Slovenski skakalni junak zadnjih sezon je od aprila veliko treniral in je videti še bolje fizično pripravljen, kar smo se lahko prepričali na tekmah celinskega pokala v Kranju, na katerih je obakrat zmagal. Tudi kondicijski trener Matjaž Polak je potrdil, da je pridno delal in ima prave noge, obenem pa je pridobil tri kilograme mišične mase.

Svojo pripravljenost v primerjavi s konkurenco bo lahko spet preizkusil jutri, ko bodo kvalifikacije za sobotno posamično tekmo poletnega grand prixa. Skakalci se bodo na uvodu pomerili na Poljskem v Wisli, kjer bo v petek še ekipna tekma.

"Pripravljen sem. Zadnji teden smo stopnjevali formo, da se nam bo čez konec tedna čim bolje izšlo. V Planici smo popravljali zadnje tehnične malenkosti, da se nam dobri skoki zasidrajo v glavo. Bomo videli, kaj bodo prinesle tekme. Moja želja je, da vidim, kje sem in kaj mi manjka. Ali bo to pomenilo tretje ali 15. mesto, mi je vseeno. Pomembno je, da izvem, kaj moram do zime popraviti," je najprej dejal dobitnik srebrne in bronaste olimpijske medalje iz Sočija.

Do zimske sezone bo preteklo še kar nekaj časa, zato so poletne tekme za skakalce dobrodošle. "Z njimi razbijemo monotonost. Vendarle imamo za seboj veliko treningov. Od aprila se vse ponavlja. Na teh tekmah bom lahko potreniral tudi psihično stabilnost. Na Poljskem bom videl, kako je napredovala konkurenca, širšo sliko pa bom dobil v četrtek, ko se bo vse skupaj začelo," je sklenil Prevc, ki ga bo Janus tako kot lani uporabil tudi na tekmah celinskega pokala, da bo lovil dodatno kvoto, s katero bo lahko slovenska reprezentanca nastopila na začetku svetovnega pokala, v katerem bo najstarejši od bratov Prevc branil odlično drugo mesto, s sedmimi skakalci.

Ne spreglejte