Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 11. 2023,
10.48

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,91

Natisni članek

alpsko smučanje Levi Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin

Petek, 10. 11. 2023, 10.48

5 mesecev, 3 tedne

Mikaela Shiffrin

Preplah pri ameriški zvezdnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,91
Mikaela Shiffrin | Mikaela Shiffrin je na treningu grdo padla. | Foto Guliverimage

Mikaela Shiffrin je na treningu grdo padla.

Foto: Guliverimage

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je prek družbenega omrežja Instagram sporočila, da je v zadnjih dneh njeno pripravo na slalomski preizkušnji v Leviju močno oklestil padec na enem izmed treningov. 28-letnica jo je sicer odnesla brez večjih poškodb, a kljub temu priprave na začetek slalomske sezone niso šle po želenem načrtu.

Medtem ko bodo ta konec tedna v alpskem smučanju v moški konkurenci v ospredju specialisti za hitre discipline, pa ljubiteljice tehničnih disciplin že odštevajo ure do prve slalomske preizkušnje v Leviju, kjer bosta ta konec tedna na sporedu dva slaloma. Po šestem mestu na uvodu v sezono v Söldnu, ki je zagotovo ni zadovoljil, si boljšega nastopa želi lanska prva smučarka sveta Mikaela Shiffrin, ki pa ji jo je v zadnjih dneh zagodel grd padec na treningu.

Američanka se je v zadnjih dneh na nadaljevanje sezone pripravljala na Finskem, a te priprave glede na njeno objavo na Instagramu ne potekajo tako, kot bi si želela. 28-letnica je na Instagramu objavila posnetek grdega padca na treningu, potem ko je z desno smučo zajela količek in izgubila ravnotežje. 

"To je bila nekakšna stična točka z realnostjo"

Posnetek padca je pospremila z dolgim zapisom, v katerem je sporočila, da jo je na srečo odnesla brez hujših posledic. "Na žalost sem prejšnji teden padla in utrpela precej močan udarec v levo koleno. A sem tako zelo srečna in tako zelo hvaležna, da sem jo odnesla samo z modrico na kolenu brez kakšne večje škode ali poškodbe. Zato sem se počasi vrnila v pogon in med količke. Zdaj se počutim dobro. Rada bi se zahvalila moji ekipi, trenerjem in zdravniškemu osebju, hkrati pa tudi novim prijateljem, ki smo jih spoznali na različnih klinikah po Finski, za vso vašo podporo in strokovno znanje," je zapisala Shiffrinova. 

"Stranska opomba: pri smučanju smo zelo pogosto priča nesrečam, vem, da moja tukaj ni najslabša, prva ali zadnja – to je tveganje, ki ga prevzemamo. Kljub temu ... to je bila nekakšna stična točka z realnostjo. Vsi smo tako močni, a hkrati tudi krhki. Ne glede na to, ali je vaš čas okrevanja en dan, dva tedna ali dve leti, ta del športa (kateregakoli športa) je dobesedno vedno strašljiv. Vsi mladi športniki, ki se spopadate s strahom pred padcem, strahom pred neuspehom, strahom pred bolečino (strahom na splošno!), se nenehno spominjajte, da niste sami. Resnično ni treba, da ste odporni proti strahu, če želite narediti neverjetne stvari v svoji karieri in življenju. Vsi hodimo skozi življenje z roko v roki s svojimi cilji, sanjami in strahovi – vedno," je svoj zapis sklenila Američanka, pri kateri tako pred slalomskima preizkušnjama in njeni pripravljenosti obstaja velik vprašaj.

Shiffrinova je lani v Leviju dvakrat zmagala, skupno pa je do zdaj v Leviju zmagala že petkrat in ima v lasti že pet severnih jelenov, ki jih že tradicionalno prejme zmagovalec slalomske preizkušnje. Američanka je sezono 2022/2023, v kateri je podrla rekord Ingemarja Stenmarka in postala smučarka z največ (88) zmagami v svetovnem pokalu, sklenila z velikim kristalnim globusom in dvema malima.

Preberite še:

Zermatt
Sportal Nova odpoved. Kako bo reagirala Fis?
Zermatt
Sportal Smukači ostali brez drugega treninga
Otmar Striedinger
Sportal Krst smukaške proge pod Matterhornom uspel
Ne spreglejte