Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 5. 2021,
8.42

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

Natisni članek

Andreas Widhölzl Gregor Schlierenzauer smučarski skoki

Sreda, 5. 5. 2021, 8.42

2 leti, 11 mesecev

Pred olimpijsko sezono težave za nekdanjega prvaka

Gregor Schlierenzauer naj bi ostal brez mesta v reprezentanci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82
Gregor Schlierenzauer | Gregor Schlierenzauer naj bi pred začetkom olimpijske sezone ostal brez mesta v avstrijski reprezentanci. | Foto Sportida

Gregor Schlierenzauer naj bi pred začetkom olimpijske sezone ostal brez mesta v avstrijski reprezentanci.

Foto: Sportida

Manj kot dva meseca po koncu sezone smučarskih skakalcev se ti že pripravljajo na novo tekmovalno obdobje z vrhuncem na februarskih olimpijskih igrah v Pekingu, pred katerim pa ne gre vse po željah Gregorja Schlierenzauerja. Avstrijski Salzburger Nachrichten poroča, da je nekdanji olimpijski in večkratni svetovni prvak ostal brez mesta v avstrijski reprezentanci.

Skakalci trening Kranj priprave
Sportal V skakalni reprezentanci nov in star obraz #video

Zadnji konec tedna marca še v Planici na zaključku svetovnega pokala, prve dni maja pa se skakalci že pripravljajo na novo sezono, katere vrhunec bodo olimpijske igre na Kitajskem (4.-20. februar 2022). 

Večji del avstrijskega skakalnega tabora, za katerim ni sezona, kot so si jo želeli, se pripravlja na Solnograškem, kjer bo glavni trener Andreas Widhoelzl predstavil nekaj novincev v trenerskem štabu. Med drugim bo eden njegovih pomočnikov nekdanji skakalec Thomas Thurnbichler, ki je večino kariere preživel v celinskem pokalu.

Na uradno potrditev, kdo vse bo del avstrijske nacionalne reprezentance za olimpijsko sezono, bo treba še počakati, a če bodo obveljale informacije avstrijskega medija Salzburger Nachrichten, se bo moral Gregor Schlierenzauer znajti po svoje. 31-letnik naj bi ostal brez mesta v Widhoelzlovi ekipi. 

Varovanci Andreasa Widhoelzla v zadnji sezoni niso bili prepričljivi. | Foto: Sportida Varovanci Andreasa Widhoelzla v zadnji sezoni niso bili prepričljivi. Foto: Sportida

Zgolj osem točk

Olimpijski prvak iz leta 2010 in večkratni svetovni prvak po seriji poškodb ni več našel stika z najboljšimi. V lanski sezoni je zbral zgolj osem točk svetovnega pokala, bil je 65. skakalec zime. Pred njim je končalo 14 rojakov. Schlierenzauer je že med lansko sezono ostal brez mesta na nekaterih tekmah svetovnega pokala in se moral preseliti v celinski pokal.

Sicer pa nihče od Avstrijcev, ki so resda imeli kar nekaj zapletov s covid-19 v svojih vrstah, v zadnji zimi svetovnega pokala ni končal med deseterico. Najsvetlejša točka je bil Daniel Huber na 12. mestu, Stefan Kraft je bil 17., Michael Hyboeck pa 18.

Niti na eni posamični tekmi svetovnega pokala ni zmagal Avstrijec, so pa dobili dve ekipni tekmi. V pokalu narodov so zasedli četrto mesto, tik pred Slovenci.

Planica
Sportal Pogled v pravo smer in proti rezervam
Ne spreglejte