Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
5. 10. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc

Petek, 5. 10. 2018, 4.00

5 let, 6 mesecev

Peter Prevc o vrnitvi na skakalnico

Prevc odhaja na "neznani teren"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

Peter Prevc | Peter Prevc je optimističen pred ponovnim odhodom na skakalnico. | Foto Grega Valančič/Sportida

Peter Prevc je optimističen pred ponovnim odhodom na skakalnico.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Če je večina zimskih športnikov v četrtek na medijskem dnevu v Mariboru govorila o vstopu v naslednjo sezono, pa je Peter Prevc veliko razglabljal o svojem gležnju, ki naj bi ga na skakalnici preizkusil prihodnji teden.

Želja slovenskega skakalca Petra Prevca je, da bi prihodnji teden prvič po vnovični operaciji gležnja skakal na napravi v Beljaku, vendar še ni jasno, ali bo res tako. Glavni trener Gorazd Bertoncelj je v začetku tedna za Dnevnik dejal, da bo čez 14 dni po obisku zdravnika znano, kdaj bo Peter šel na skakalnico.

"Aja? Pravzaprav sem imel v glavi, da bom šel lahko drugi teden. V nedeljo gremo na priprave, v sredo pridemo nazaj. Lahko se načrt spremeni, ker je v soboto državno prvenstvo, da ne bomo vsi hoteli na 12 koncev. Ne vem. Upam, da bom šel skočit prihodnji teden," je na različno interpretacijo o vrnitvi na skakalnice dejal prvi mož slovenskega skakanja.

smučarija
Sportal Razlog za nasmeh je

"Mislim, da bi že kar šlo, vendar bom raje še počakal kakšen teden, da se vse stabilizira"

Zato pa že nestrpno pričakuje, da se bo spustil po zaletišču, čeprav se po drugi strani zaveda, da se splača počakati: "Zlasti, če sem že toliko časa zunaj skakalnega pogona. Zagotovo pa je pozitivna nervoza pred odhodom na 'neznani teren'."

Poudaril je, da je gibljivost tista, ki prižiga zeleno luč za njegovo vrnitev na skakalnico. V termah Čatež, kjer je prebil zadnje obdobje, so bili zadovoljni z njegovim napredkom in računajo, da se bo podal na skakalnico okoli 10. oktobra.

Bosta imela tako Ilka Štuhec kakor tudi Peter Prevc v novi sezoni razlog za zadovoljstvo in nasmeh? | Foto: Grega Valančič/Sportida Bosta imela tako Ilka Štuhec kakor tudi Peter Prevc v novi sezoni razlog za zadovoljstvo in nasmeh? Foto: Grega Valančič/Sportida

"Mislim, da bi že kar šlo, vendar bom raje še kakšen teden počakal, da se vse stabilizira, preizkusi, počaka na reakcije, ki pridejo po naporu. Da se bo v glavi zapisalo, česa je treba več, česa manj. Potem pa upam, da bo na skakalnici čim prej steklo," poudarja Prevc.

Ob tem se poraja vprašanje, zakaj že po prvi operaciji ni imel takšne rehabilitacije kot zdaj v Čatežu: "Ne vem, zakaj. Tovrstna poškodba se zgodi veliko ljudem. Vsaka prejšnja poškodba, ki sem jo imel, se je hitro zacelila. Pričakovali smo, da bo šlo normalno. Če pride bakterija, pa nimaš vpliva."

Peter Prevc
Sportal Zamikanje pri Petru Prevcu

"Na skakalnici se lahko hitro vrneš na stare tirnice"

O dolgoročnih načrtih ne more razpredati, saj bo napredoval teden za tednom. Najbolj pomembni bodo odzivi njegovega gležnja na sile, ki se bodo ustvarile na skakalnici, zlasti pri doskoku. "Nervoza je. Kar sem delal na tleh - imitacije -, je bilo vse za toliko premora zelo dobro. Na skakalnici se lahko hitro vrne na stare tirnice, a je treba zdaj vse obremeniti in videti, ali je gleženj pripravljen na vse."

Če ne bo nared do začetka sezone, bi rad vsaj pripravljen pričakal novoletno turnejo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Če ne bo nared do začetka sezone, bi rad vsaj pripravljen pričakal novoletno turnejo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Peter upa, da zapletov ne bo več in da se bo lahko v miru pripravil na sezono, saj je v zaostanku. Želel bi si dobro skakati že na začetku sezone, 16. novembra v Visli, vendar bi se lahko vrnitev med elito zamaknila: "Upam, da bi začel oziroma da bi se do novoletne turneje priključil. Moram najprej videti, koliko bom dober."

Čeprav je izpustil večjih del priprav, pa se bo glava še naprej ozirala proti vrhunskim dosežkom. Če si enkrat že bil na vrhu, se težje zadovoljiš s slabšim. In to je v Petrovi zavesti. "Želel bi si čim več. Želje so še vedno visoke. Dejstvo je, da je ogromno tekmovalcev vse poletje treniralo. Upam, da bom ujel spodoben priključek v svetovnemu pokalu, da bom lahko z zadovoljstvom hodil s tekme na tekmo."

smučarski skoki
Sportal Ema Klinec tako visoko, kot ni bila še nobena Slovenka, tudi fantje ostali brez tekme
Žak Mogel
Sportal Slovenski up prvič med elito, Damjan najvišje od Slovencev
Žak Mogel
Sportal Mladi Mogel Sloveniji zagotovil dodatno kvoto
Ne spreglejte