Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
25. 9. 2018,
13.43

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

1

Natisni članek

Gorazd Bertoncelj Jurij Tepeš Robert Kranjec Žiga Jelar Tilen Bartol Peter Prevc Peter Prevc

Torek, 25. 9. 2018, 13.43

5 let, 7 mesecev

Zamikanje pri Petru Prevcu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

1

Peter Prevc | Ni še jasno, kdaj bomo lahko Petra Prevca videli na skakalnici. | Foto Sportida

Ni še jasno, kdaj bomo lahko Petra Prevca videli na skakalnici.

Foto: Sportida

Pri najboljšem slovenskem skakalcu Petru Prevcu je videti, da se stanje z gležnjem izboljšuje, kar je spodbuden znak. Na drugi strani pa se njegov časovni okvir odhoda na skakalnico še vedno zamika.

Izrastek v gležnju je Petru Prevcu oteževal gibljivost, zato je 20. aprila odšel na operativni poseg. Ko je že kazalo, da ne bo imel nadaljnjih nevšečnosti, so se te pojavile. Zaradi zatekanja gležnja je šel julija še drugič na operacijsko mizo.

Konec avgusta so bile slišati optimistične napovedi, da bi ga lahko konec septembra videli na skakalnicah. Vendar se to še ne bo zgodilo, čeprav se stanje zdaj izboljšuje.

Peter Prevc
Sportal Peter Prevc je ideal našel na Poljskem #intervju

Stanje se izboljšuje, vendar pravega datuma še ni

Tilen Bartol bo še nekaj časa zunaj pravega pogona. | Foto: SZS Tilen Bartol bo še nekaj časa zunaj pravega pogona. Foto: SZS Zadnja dva tedna je preživel v Čateških Toplicah, kjer je opravljal postrehabilitacijske naloge. "Stanje se izboljšuje. Ne morejo še natančno povedati, kako bo šlo naprej. Peter sicer že ima treninge moči in dela koordinacijske vaje. Ne izvaja pa še pliometrije in poskokov. Ko bo to začel, bo lahko tudi šel na skakalnice. Jutri bomo izvedeli, kakšna je naslednja stopnja," pravi glavni trener reprezentance A Gorazd Bertoncelj.

S Petrovim gležnjem je mnogo bolje, poudarja. Sicer je še rahlo zatečen, vendar je vse normalno. "Peter postopno dela vaje. Če bi začel skakati v prvi polovici oktobra, bi bilo dobrodošlo. Vendar se ne bo nič prehitevalo," pravi Bertoncelj.

Zimska sezona smučarskih skakalcev se bo začela čez slaba dva meseca v Visli na Poljskem, kar pomeni, da najstarejši od bratov Prevc prav veliko časa za temeljito pripravo ne bo imel. Kaj bo to pomenilo v praksi in na skakalnicah, bo pokazal čas, vsi pa upajo, da bo v kratkem le dobil zeleno luč za selitev na skakalnico.

Peter Prevc
Sportal Peter Prevc dobil ukaz, da mora normalno hoditi

Izkušena Kranjec in Tepeš bosta dobila priložnost

Če prvega moža slovenske reprezentance pogreša že lep čas, pa do začetka prihodnjega leta ne bo mogel računati na Tilna Bartola, ki so mu šivali meniskus v kolenu. Po takšni operaciji je najprej prvi mesec predvidena hoja z berglami, nato pa se bo postopno dvigoval tempo na treningih. Decembra bi ga lahko spet videli na skakalnicah. Če bi hitro ujel formo, bi nato kmalu skakal tudi v družbi najboljših na svetu.

Robert Kranjec in Jurij Tepeš bosta priložnost dobila ob koncu poletnega grand prixa v Klingenthalu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Robert Kranjec in Jurij Tepeš bosta priložnost dobila ob koncu poletnega grand prixa v Klingenthalu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Težave s kolenom ima tudi Žiga Jelar, ki sicer ni šel na operacijo, nagaja pa mu bolečina. Sredi avgusta je začel skakati in se pripravlja postopno.

Poletni del skakalne sezone se bo zaključil v Klingenthalu 3. oktobra, pred tem bo ta konec tedna še tekma v Hinzenbachu. Povsem za konec poletnega grand prixa pa bomo lahko na delu v družbi najboljših videli tudi izkušena Roberta Kranjca in Jurija Tepeša, ki se na sezono pripravljata pod taktirko trenerja reprezentance B Igorja Medveda.

Ne spreglejte