Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
29. 12. 2018,
18.43

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

2

Natisni članek

Klemen Kosi svetovni pokal UKC Ljubljana SZS Peter Pen

Sobota, 29. 12. 2018, 18.43

5 let, 3 mesece

KLEMEN KOSI

Poškodovani Kosi si vendarle lahko oddahne

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

2

Klemen Kosi | Padec Klemna Kosija je bil resda grd in še zdaleč ne nedolžen, a, na srečo, ni terjal hujših smučarskih poškodb. | Foto Getty Images

Padec Klemna Kosija je bil resda grd in še zdaleč ne nedolžen, a, na srečo, ni terjal hujših smučarskih poškodb.

Foto: Getty Images

Dodatni pregledi v ljubljanskem kliničnem centru so pri Klemnu Kosiju, ki je v petek grdo padel na smuku v Bormiu, potrdili zlom nosu in leve ličnice, a dokončno ovrgli sum na kakšne druge poškodbe. 

Martin Čater
Sportal Parisu še druga zmaga, točke Čatru, proga Stelvio terjala novo žrtev #video

Dan po grdem padcu na smuku v Bormiu Klemen Kosi čuti posledice vseh udarcev, ki jih je utrpel na Stelviu. Posledice nenačrtovanega "izleta" s proge so vidne predvsem na dodobra poškodovanem obrazu, na katerem so mu ob udarcih in praskah že v Italiji diagnosticirali zlom nosne kosti in poškodbo ličnice. Kljub bolečinam na več delih telesa pa je spodbudna tudi ocena po dodatnih podrobnih pregledih v Ljubljani.

"Dodatne preiskave v UKC so ovrgle sume na poškodbe hrbta. Za način zdravljenja zlomov obraznih kosti pa se bodo maksilofacialni kirurgi odločili v ponedeljek, ko se bodo otekline in odrgnine na obrazu zmanjšale," sporočajo iz Smučarske zveze Slovenije in dodajajo, da je o vrnitvi na smuči še prezgodaj govoriti, saj se bodo "zdravniki o tem odločali sproti".

Dan po Kosiju jo je v Bormiu skupil še Daniel Hemetsberger. Prve ocene: poškodba križnih vezi. | Foto: Sportida Dan po Kosiju jo je v Bormiu skupil še Daniel Hemetsberger. Prve ocene: poškodba križnih vezi. Foto: Sportida

"Spominjal, kolikor se bom lahko"

Zaradi oteklin in svežih ran Kosija v bližnji prihodnosti seveda čaka predvsem počitek. Kratkoročno so mu smučarsko udejstvovanje odsvetovali tudi zaradi pretresa možganov. Zaradi tega je v njegovem spominu tudi precejšnja časovna luknja, kar je na šaljiv način vključil ob nedavni objavi na Instagramovem profilu.

"To je bila moja vožnja naproti najboljšemu rezultatu v smuk, vendar se bom vseeno spominjal tebe, Bormio, kolikor se pač lahko spomnim," je ob fotografiji nastopa iz Bormia zapisal Mariborčan, ki se je pred potjo v domovino o nastopu in padcu podrobno pogovoril tudi s trenerjem Petrom Penom. Ta je vesel predvsem dejstva, da njegov varovanec ni staknil kakšne hujše poškodbe, ki bi terjala dolgotrajnejšo odsotnost.

Pen ga pričakuje januarja

"Pri Klemnu bomo naredili pospešeno regeneracijo, a moramo biti previdni. Ni tako strašno, kot je bil strašen padec. Klemen je z menoj včeraj analiziral smuk. Bil je na poti do svojega najboljšega smukaškega rezultata, a žal je ostal brez rezultata in s težkim padcem. Vseeno lahko rečemo, da z lažjimi poškodbami. Mislim, da se bo že v sredini januarja vrnil in poskušal odsmučati sezono tako, kot je treba," je o Kosijevi poškodbi povedal trener ekipe za hitri disciplini Peter Pen.

Peter Pen
Sportal Po grdem Kosijevem padcu stoični: S takim športom se ukvarjamo #video
Klemen Kosi
Sportal Kosi odhaja domov z zlomljenim nosom
Ne spreglejte