Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
21. 11. 2018,
11.09

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Severin Freund

Sreda, 21. 11. 2018, 11.09

5 let, 5 mesecev

Poseben trenutek za legendarnega nemškega skakalca, oči uprte tudi v Prevca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89
Severin Freund | Foto Reuters

Foto: Reuters

Skakalci so pretekli konec tedna v Wisli vstopili v novo sezono, od petka do nedelja pa bodo spet aktivni v Ruki na Finskem. Na delu bomo videli tudi povratnika Severina Freunda in našega Domna Prevca.

Uvod v sezono je postregel s presenetljivim zmagovalcem Jevgenijem Klimovom. Nekdanji nordijski kombinatorec je poleti blestel, a zima ponavadi na vrhu prinese drugačne obraze. Rus je spremenil ta tok ter na posamični tekmi pometel s konkurenco in se veselil prve zmage v svetovnem pokalu. To je bila šele njegova četrta uvrstitev med najboljšo deseterico, lani januarja pa je na primere v Innsbrucku osvojil tretje mesto. Na naslednji postojanki v Ruki bo tako nosil rumeno majico vodilnega.

Timi Zajc
Sportal Rus do zgodovinske zmage, Timi Zajc do dosežka kariere

Po skoraj dveh letih vrnitev velikega Severina Freunda

A na Finskem oči ne bodo uprte le vanj. Veliko jih bo tudi v Nemca Severina Freunda, ki se vrača po ponovni rehabilitaciji operiranega kolena. Praktično dve leti je že od tega, ko smo ga nazadnje videli na delu. Januarja 2017 v Innsbrucku je še skakal v kvalifikacijah, nato pa si na enem izmed treningov strgal kolenske križne vezi. Poškodba se mu je ponovila še lani poleti in sanje o olimpijskih igrah v Pjongčangu so se v hipu razblinile.

Severin Freund in Domen Prevc bosta aktivna v Ruki, medtem ko Peter še ne. | Foto: Sportida Severin Freund in Domen Prevc bosta aktivna v Ruki, medtem ko Peter še ne. Foto: Sportida

"Kuusamo je odličen kraj za vrnitev, saj se mi je tu vedno dobro izšlo," je pred odhodom na Finsko dejal Freund, ki je v letih 2012 in 2016 v tem finskem skakalnem središču že zmagal.

Domen Prevc za Wislo še ni bil pripravljen. Kako bo z Ruko?

Kadrovske spremembe so se zgodile tudi v slovenskem taboru. Tomaž Naglič se začasno poslavlja od karavane svetovnega pokala, vanjo pa se bo vključil Domen Prevc, ki za Wislo še ni bil v pravi formi. "Uradno sem bil do zadnjega v igri za Wislo, a realno ne. Na treningu se vidi, da skoki niso bili na pravi ravni, na taki, kot bi si želel, zato ne grem v Wislo. Zaradi tega nisem jezen, to razumem kot realno stanje, vem, da nisem pripravljen za tekme svetovnega pokala. Morda bi dosegel mesto med 25. in 30., a to ni tisto, česar si želim. Želim si dosegati vrhunske rezultate, zato ostajam doma. Izkoristil bom dodaten konec tedna za dodatne priprave in potem potoval v Ruko," je pred začetkom sezone dejal najmlajši od bratov Prevc.

Domen Prevc se bo v svetovni pokal vrnil ta konec tedna, njegov brat Peter pa bo moral še nekoliko počakati. | Foto: Vid Ponikvar Domen Prevc se bo v svetovni pokal vrnil ta konec tedna, njegov brat Peter pa bo moral še nekoliko počakati. Foto: Vid Ponikvar

Ob sebi bo imel še šesterico slovenskih skakalcev. Timi Zajc je bil na prvi postojanki z odličnim četrtim mestom najboljši slovenski mož, nastopili pa bodo še Jernej Damjan, Anže Lanišek, Žak Mogel, Bor Pavlovčič in Anže Semenič.

V karavani svetovnega pokala prav tako z nestrpnostjo pričakujejo vrnitev Petra Prevca, ki je uvod v sezono izpustil zaradi težav z gležnjem, ki jih je imel v pripravljalnem obdobju. Če bo vse tako, kot bi moralo biti, ga bomo lahko videli na delu v Engelbergu, tik pred začetkom prestižne novoletne turneje.

Program v Ruki

Petek
18.00 kvalifikacije

Sobota
16.30 posamična tekma

Nedelja
15.30 kvalifikacije
17.00 posamične tekma

Timi Zajc
Sportal Po skromnem sedmem mestu selektor napovedal pogovore
Ne spreglejte