Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 3. 2014,
17.24

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

biatlon Peter Dokl Janez Marič Klemen Bauer

Četrtek, 6. 3. 2014, 17.24

3 leta, 4 mesece

Popravni izpit za Faka, Bauerjeva prva ničla in Maričev odlog upokojitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski biatlonci na prvi pokljuški preizkušnji niso zabeležili najboljših izidov, se je pa Klemen Bauer veselil strelskega uspeha, Janez Marič pa je zanikal konec kariere.

"V soboto imamo popravni izpit, žal danes ni šlo. Boril sem se za vsak strel, a preprosto ni šlo. Na veter se pač ne da vplivati," je takoj po pokljuški šprinterski preizkušnji razlagal Jakov Fak, s 15. mestom naš najboljši tekmovalec, in ocenil razmere na progi: "Razmere so bile res izjemno težke, takšnih letos še ni bilo. Veter je bil močan in sunkovit, zato se ni dalo storiti veliko, proga pa je bila tudi tako počasna, celo vodena … Tekaško se počutim zelo dobro, zato bom v soboto napadel takoj od začetka." Za zmagovalcem Björnom Ferryjem je Fak zaostal 52 sekund.

Bauer prvič z ničlo v svetovnem pokalu

Klemen Bauer je bil 17., ampak izjemno vesel, saj je prvič v karieri na tekmi svetovnega pokala ustrelil ničlo. "To je poseben dan v moji karieri. Prvič ustreljene vse tarče, in to pred domačim občinstvom in kljub težkim vetrovnim razmeram. Uspel sem se zbrati, izkoristil sem intervale med sunki vetra. Upam, da bo od zdaj vse nekoliko lažje," je povedal Bauer, zaradi visoke štartne številke žrtev razmer na progi, za zmagovalcem je namreč zaostal več kot minuto: "Proga je bila iz minute v minuto bolj načeta, sonce in visoke temperature so naredili svoje. Proga je bila vsak krog počasnejša, kakšno sekundo pa sem bržčas izgubil tudi zaradi prehlada, ki se me je lotil tik pred začetkom Pokljuke. Želel bi si boljšega tekaškega časa, a tako se pač dogaja. Ob hitrem teku ponavadi priložnost zapravim s slabim streljanjem, tokrat je bilo ravno obratno."

Marič vendarle še ne namerava končati kariere

"Ne bom še končal! Dokler v tem uživam, bom vztrajal. Ne smete me jemati preresno, sploh pa ne takoj po tekmi. Takšne čudne odločitve sprejemam daleč od doma," pa je upokojitev zanikal Janez Marič, ki bo v soboto napadal s 44. mesta in s skoraj tremi minutami zaostanka: "Zelo težke razmere so bile, na strelišču in na progi, ta je bila vsak krog mehkejša in mislim, da je za mano zelo dobra tekma. Več se preprosto ni dalo storiti. Vesel sem, da sem na zasledovalni tekmi, in upam, da se do sobote pozdravim. Zdajle po Sočiju nas enega za drugim napadajo prehladi, mene je tik pred Pokljuko, pre dvema dnevoma. Danes sem dal svoj maksimum."

Dokl tvegal in potegnil krajšo

''Danes so tekmo krojile razmere, imel sem pozno štartno številko, proga je bila iz minute v minuto počasnejša. Če bi ustrelil tako, kot znam, bi se še dalo kaj narediti, a bile so zelo vetrovne razmere, moral sem tvegati in s tremi zgrešenimi streli pač nisem bil niti blizu zasledovanju. Zgodi se tudi mojstrom, kot je Jakov, nimam si kaj očitati," pa je svoj nastop ocenil Peter Dokl.

Zasledovalna preizkušnja bo v soboto ob 11.15.

Ne spreglejte