SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pomladni Vitranc kot spoznavni dan

4

termometer

 | Foto:
Glavnino slovenske ekipe na 53. pokalu Vitranc, ki ga bo ob koncu tedna gostil Podkoren, tvorijo mladi in širši javnosti nepoznani smučarji.

Tudi malce bolje podkovani spremljevalci smučarskega dogajanja bodo imeli pred domačima moškima tekmama svetovnega pokala v Kranjski Gori oziroma Podkorenu nemalo težav s prepoznavanjem vseh slovenskih tekmovalcev. Ob sila skromni in predvsem usihajoči članski ponudbi so se v vodstvu slovenske reprezentance namreč pred 53. pokalom Vitranc naslonili predvsem na mlajši rod.

Od desetih slovenskih smučarjev, ki bodo prejeli štartne številke, četverico čaka debitantski nastop v svetovnem pokalu. Med vsemi pa je zgolj najstarejši med vsemi, Mitja Valenčič, na domači tekmi že prišel do točk. Prav veteran, ki se bo ta mesec poslovil od tekmovalnega alpskega smučanja, bo tudi osrednji slovenski adut. Njegov dan bo nedelja, saj bo nastopil le v slalomu. Na štartu mu bodo družbo delali še Miha Kürner, Žan Grošelj, Aljaž Dvornik, Žan Kranjec in Matic Skube. Zadnja dva se bosta v boj podala že v sobotnem veleslalomu, na katerem bodo nastopili še Štefan Hadalin, Klemen Kosi, Mišel Žerak in Andraž Reich Pogladič. Domačo vrsto po zagotovilih Srečka Medvena, generalnega sekretarja pokala Vitranc, čaka dobra proga, čeprav snežno podlago vse bolj načenjajo visoke pomladne temperature. "Vse je pripravljeno. Proga je nared. Vseskozi spremljamo dogajanje s snežno podlago in se sproti odločamo, kako ravnati," poudarja Medven.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin