Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2022,
9.47

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,41

Natisni članek

Letalnica bratov Gorišek Planica Planica Daniel Andre Tande

Sreda, 16. 3. 2022, 9.47

2 leti, 1 mesec

Po grozljivem padcu se ne bo še soočil z Letalnico bratov Gorišek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,41
Daniel Andre Tande, raw air Holmenkollen | Daniel Andre Tande je predčasno končal sezono. Ni še pripravljen, da bi se v celoti soočil z letalnicami, zlasti s planiško, na kateri jo je lani huje skupil. | Foto Sportida

Daniel Andre Tande je predčasno končal sezono. Ni še pripravljen, da bi se v celoti soočil z letalnicami, zlasti s planiško, na kateri jo je lani huje skupil.

Foto: Sportida

Karavana smučarskih skakalcev bo po koncu svetovnega prvenstva v poletih nadaljevala popotovanje po letalnicah. Ta konec tedna pride na vrsto velikanka v Oberstdorfu, nato še Letalnica bratov Gorišek. A na zaključku ne bomo videli, kako po zraku leti norveški skakalec Daniel Andre Tande, ki je lani grdo padel v Planici.

"V zadnjem letu mi je uspelo več, kot sem si sploh lahko drznil sanjati. In vse se je končalo z novo ekipno medaljo na svetovnem prvenstvu v poletih," je bil Daniel Andre Tande vesel po uspehu na svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu.

Za norveškega skakalca so bili poleti v Vikersundu prvi po lanskem 25. marcu, ko je na Letalnici bratov Gorišek grdo padel. Planiška letalnica bo kmalu spet aktualna. Po tem koncu tedna, ko bodo skakalci leteli v Oberstdorfu, se bodo po njej spuščali od 24. do 27. marca. A ne Tande.

"Odločil sem se za konec sezone. Mislim, da potrebujem še nekaj časa za naslednje polete," je sporočil Tande, ki se je po rehabilitaciji vrnil na skakalnico lani avgusta. Decembra smo ga lahko v Klingenthalu že pozdravili na odru za zmagovalce. Smolo je imel pred olimpijskimi igrami, potem ko je bil pozitiven na novi koronavirus in se je naknadno priključil ekipi v Pekingu ter za 0,8 točke zgrešil medaljo na moštveni preizkušnji.

Veliko zadoščenje je dobil kmalu za tem. Na domačih tleh. V Oslu je skočil do velike zmage in pokazal, da lahko v prihodnje še računamo nanj.

Zoran Zupančič
Sportal Po šokantnem odstopu še ni zadihal: Najtežja, morda neumna odločitev, a z razlogom
smučarski skoki
Sportal "Mi imamo več Ferrarijev, ki se jih je usmerilo v pravo smer"
Ne spreglejte