Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
3. 5. 2021,
9.35

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

Natisni članek

Livio Magoni Andrea Massi Tina Maze Petra Vlhova Mauro Pini

Ponedeljek, 3. 5. 2021, 9.35

2 leti, 9 mesecev

MAURO PINI

Petra Vlhova še drugič z nekdanjim trenerjem Tine Maze

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54
Mauro Pini in Tina Maze | Mauro Pini sedem let po delu s Tino Maze prevzema Petro Vlhovo. | Foto Sportida

Mauro Pini sedem let po delu s Tino Maze prevzema Petro Vlhovo.

Foto: Sportida

Vodenje ekipe Petre Vlhove, zadnje zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala, zdaj tudi uradno prevzema švicarski trener Mauro Pini, ki je, tako kot njegov predhodnik Livio Magoni, pomemben trenerski pečat pustil že v štabu Tine Maze.

Potem ko se je Livio Magoni po sanjski sezoni z velikim kristalnim globusom razšel s slovaško smučarsko šampionko Petro Vlhovo in bo, kot vse kaže, v kratkem okrepil slovenske trenerske vrste, v katerih bo odgovoren za Meto Hrovat, je zdaj tudi uradno znan njegov naslednik. Kot smo namignili že sredi aprila, so v slovaškem taboru tudi tokrat posegli po naboru nekdanjih pomočnikov Andree Massija v ekipi Tine Maze. Družini Vlhove je zdaj roko stisnil Mauro Pini. Kot je razkril Petrin oče Igor Vlha, so bili v stikih z njim že pred petimi leti, a so se tedaj dogovorili z Magonijem.

"Zanima nas seganje proti najvišjim ciljem. Prav zaradi njihove višine nam ne bo lahko, a verjamem, da jih bomo z novim trenerjem dosegli. Ne le zaradi nas, temveč tudi vseh navijačev, ki nam stojijo ob strani," je novega trenerja naznanila 25-letna zmagovalka 20 tekem svetovnega pokala in dobitnica šestih kolajn na svetovnih prvenstvih. Ker pa ji v vitrini manjka olimpijska kolajna, bo cilj nove zime ob branjenju položajev v svetovnem pokalu zanesljivo tudi popoln napad v Pekingu.

Petra Vlhova: v pretekli zimi je osvojila veliki kristalni globus in dve srebrni kolajni na SP v Cortini d'Ampezzo. | Foto: Sportida Petra Vlhova: v pretekli zimi je osvojila veliki kristalni globus in dve srebrni kolajni na SP v Cortini d'Ampezzo. Foto: Sportida

Pini je v zadnjih letih v svetovnem pokalu gostoval predvsem kot strokovni sodelavec televizije RSI. Pred tem je pečat pustil kot trener. Med drugim je sodeloval s Švicarko Laro Gut in Španko Mario Jose Rienda Contreras, slovensko smučarsko občinstvo pa ga je dodobra spoznalo leta 2014, ko ga je pred vrhuncem zime kot asa iz rokava potegnil Massi. Vsega nekaj tednov pred olimpijskimi igrami v Sočiju je namreč okrepil štab Tine Maze in ji v Rusiji pomagal do zgodovinskih dveh zlatih olimpijskih kolajn.

Ob tem je zanimivo, da so slovaški in italijanski mediji v zadnjem obdobju kot kandidata za vodenje ekipe Petre Vlhove pogosto omenjali prav Massija. Goričan nam je zatrdil, da stikov s slovaško ekipo ni imel.

Livio Magoni in Petra Vlhova
Sportal Konec skupne poti Vlhove in Magonija
Andrea Massi
Sportal Massi odgovarja na namige
Meta Hrovat
Sportal Slovenska sestavljanka zaradi Magonija odmeva tudi v tujini
Ne spreglejte