Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 5. 2012,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petra Majdič

Četrtek, 31. 5. 2012, 14.11

8 let

Petra Majdič: Zmagati bi morali mi ali Zakopane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Planica, ki se je dolgo časa pripravljala na organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah za leto 2017, ne bo gostila tega velikega tekmovanja. Premagal jo je finski Lahti.

V luksuznem hotelu Kangwonland v južnokorejskem zimskošportnem središču High 1, kjer je v okviru 48. kongresa mednarodne smučarske zveze (FIS) potekalo zasedanje, sta se v konkurenci štirih kandidatov do zadnjega kroga borila Planica in Lahti. V prvem krogu po pričakovanju ni bilo zmagovalca, ki bi moral dobiti več kot polovico od 15 glasov članov predsedstva FIS. Lahti je bil na čelu s sedmimi glasovi, sledila sta Planica in Oberstdorf s petimi oziroma tremi, Zakopane pa so presenetljivo izpadle brez glasa. Poljaki so že tretjič zapored kandidirali za organizacijo svetovnega prvenstva, a so bili vnovič neuspešni. V drugem krogu se je ponovila zgodba iz drugega. Na koncu je Lahti z 12 glasovi prepričljivo dobil kandidaturo.

Slovensko delegacijo v Južni Koreji sta med drugim zastopala tudi ambasadorja svetovnega prvenstva Petra Majdič in Franci Petek, ki sta se dolgo časa ukvarjala tudi s promoviranjem doline pod Poncami. To je bilo drugačno kot običajno, bolj lahkotno, temeljilo pa je predstavitvi majhnosti Slovenije in njenih prednosti. Posebno noto sta pri promociji dala prav legendarna slovenska športnika. "Po mojem mnenju bi morali zmagati mi ali Zakopane, ki so zopet kandidirale neuspešno. A doslej še noben kandidat ni zmagal v prvem poskusu," ni skrivala razočaranja Majdičeva. " Nekaj članov predsedstva je prišlo k nama s Francijem, rekoč, da jim je naša kandidatura odprla oči. Ne glede na to pa Lahti eno najstarejših, najbolj tradicionalnih in najbolj uveljavljenih prizorišč nordijskih disciplin, v katerem si obetajo okrog 500.000 obiskovalcev za časa svetovnega prvenstva. To je očitno prepričalo člane predsedstva. Poleg tega krvavo potrebujejo prvenstvo," je pojasnila Majdičeva.

Po besedah slovenske tekaške šampionke je velika verjetnost, da bo Planica kandidirala tudi za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2019.

Ne spreglejte