Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
25. 1. 2015,
12.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc zmaga Saporo skoki

Nedelja, 25. 1. 2015, 12.37

8 let

Peter Prevc vstopil v elitno druščino skakalcev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kako izenačeni so skoki, pove že podatek, da se lahko po Saporu dvanajsterica skakalcev pohvali z zmago v tej sezoni svetovnega pokala. In med njimi je zdaj tudi Slovenec Peter Prevc.

Če primerjamo lansko in letošnjo sezono, potem lahko hitro ugotovimo, da je bilo lani po 18 tekmah svetovnega pokala več zmagovalcev. Kar 14 imen se je zamenjalo na najvišji stopnički, letos 12.

Slovenski skakalec Peter Prevc se je v elitno druščino te zime naposled uvrstil s sobotno zmago v Saporu. Vsi v slovenskem skakalnem taboru so pričakovali dan, da bo naš najboljši mož spet stal na vrhu odra zmagovalce, saj se je okoli njega velikokrat že smukal. Pred tem mu je ta podvig uspel ob koncu pretekle zime v Planici.

Po nedeljskem tretjem mestu Japonsko zapušča z dvema odličnima rezultatoma. Na sebi sicer ne nosi rumene majice, kot jo je lani, a ima na svojem računu bistveno več točk. Pohvali se lahko z dodatnimi 117 točkami v primerjavi z enakim obdobjem lani, povrhu vsega pa deluje celotno sezono bolj konstanten, kar je dober obet pred zaključnimi 13 tekmami kakor tudi svetovnim prvenstvom v Falunu, kjer bo branil srebrno in bronasto medaljo iz Predazza.

Koudelka, četverica in nato Prevc ter druščina

Peter se tako kot vsi v svetovnem pokalu zaveda, da je konkurenca izjemno izenačena in da ob dobrih skokih praktično veter določi, kdo bo imel po koncu tekme najbolj nasmejan obraz.

Z največ zmagami v tej sezoni se lahko pohvali Čeh Roman Koudelka, ki je v nedeljo v Saporu četrtič stal na najvišji stopnički, četrti pa je tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj je izpustil preizkušnji v Nižjem Tagilu. Nato je paleta skakalcev, ki so po dvakrat zmagali na tekmi svetovnega pokala – Stefan Kraft, Severin Freund, Simon Ammann in Richard Freitag.

V naslednji krog junakov pa na vrsto prihajajo Peter Prevc in preostali. Ob njem so se v tej sezoni po enkrat veselili zmage še Michael Hayböck, Anders Fannemel, Noriaki Kasai, Gregor Schlierenzauer, Kamil Stoch in Anders Jacobsen.

Ne spreglejte