Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
11. 12. 2020,
18.40

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

12

Natisni članek

svetovno prvenstvo v poletih Žiga Jelar Peter Prevc Peter Prevc Planica 2020 Planica Planica

Petek, 11. 12. 2020, 18.40

3 leta, 4 mesece

Peter Prevc predčasno zapušča Planico

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

12

Peter Prevc | Foto Sportida

Foto: Sportida

Svetovni prvak v smučarskih poletih iz Kulma 2016 Peter Prevc se je v petek na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici preizkusil kot predskakalec, vendar je bilo prav to usodno, da ne bo mogel sodelovati na nedeljski ekipni tekmi. Prav tako pa njegovi daljavi nista bili takšni, da bi ga navdušili.

Peter Prevc in Žiga Jelar sta bila na četrtkovem uradnem treningu prekratka, da bi se uvrstila v ekipo štirih skakalcev za kvalifikacije. Glavni trener Gorazd Bertoncelj jima je vseeno pustil nekoliko priprta vrata, da bi si zagotovila mesto za moštveno preizkušnjo.

Karl Geiger
Sportal Po polovici bitke v Planici v vodstvu Nemec, slovenski dan za pozabo

V petek sta se po Letalnici bratov Gorišek spustila kot predskakalca. Za Petra je bilo to prvič v karieri. Na koncu je do slovenskega strokovnega tabora celo prišla novica, da je žirija tekmovanja jasno dala vedeti, da predskakalci na prvenstvu ne morejo več sodelovati. "Žirija tekmovanja oziroma vodstvo FIS je v četrtek odločilo, da tisti, ki bo skakal kot predskakalec, tudi ne more nastopiti na ekipni tekmi," je potrdil Bertoncelj in o tem, ali mu je žal, da je Petra po slabših nastopih slovenskih skakalcev v četrtek izločil, dodal: "Ni mi žal. Ti štirje so včeraj pokazali največ." 

Prevčev prvi petkov polet se je sicer končal pri 212 metrih, v drugo je pristal pri le 193,5 metra. Pri Jelarju je pri prvem poletu pisalo 198, pri drugem 200 metrov.

Svetovni prvak v poletih iz Kulma 2016 in bronast iz Harrachova 2014 je ob koncu dneva nato dal vedeti, da je končal nastope v Planici: "V soboto grem iz mehurčka domov." Enaka pot čaka tudi Jelarja, ta je že v četrtek govoril, da bo počitek prišel prav, potem ko so bili tri tedne skoraj nenehno v pogonu.

Fotogalerija 1. tekmovalnega dne SP v Planici (foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Fotogalerija
1 / 24

 

Ne spreglejte