Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
21. 11. 2015,
19.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš Domen Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Klingenthal skoki

Sobota, 21. 11. 2015, 19.29

7 let, 12 mesecev

Peter Prevc pohvalil mladeniča, ki sta zdržala pritisk

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Skakalna sezona se je za slovenski tabor začela izvrstno. Četverica Domen Prevc, Jurij Tepeš, Anže Lanišek in Peter Prevc je bila druga. Vsega 16-letni Domen je debitiral na najlepši mogoč način.

Že poskusni skoki so nakazovali, da bi slovenska skakalna reprezentanca lahko posegla za najvišjimi mesti na moštveni tekmi v Klingenthalu. Peter Prevc je imel pri obeh skokih najboljši dosežek, odlično pa se je odrezal tudi njegov brat Domen. Vsega 16-letni skakalec iz Dolenje vasi se je lahko pohvalil s četrtim in petim dosežkom.

In prav najmlajši fant iz družine Prevc je kot prvi Slovenc skočil na tekmi. Lepšega debija si ni mogel predstavljati, saj je bil v prvi seriji v svoji skupini najboljši, v drugi pa drugi. Povrhu vsega je imel na tekmi četrti rezultat, njegov brat Peter drugega, Jurij Tepeš petega, veliko zaslug za drugo mesto na ekipni tekmi pa si zasluži še drugi mladenič Anže Lanišek, ki se pri svojih 19. letih prav tako ni ustrašil pritiska in je v veliki meri pomagal sotekmovalcem do izvrstnega dosežka.

"Z uvrstitvijo smo zelo zadovoljni, saj pred tekmo nismo poznali razmerja med konkurenco"

"Po dolgem času sem znova prišel nazaj na tekme svetovnega pokala, zaradi česar sem bil nekoliko nervozen. Prikazal sem dva skoka na visoki ravni. V drugem poskusu sem naredil rahlo napako pri odskoku, a se je na koncu lepo izšlo. Posebej pa moram pohvaliti mlada Domna in Anžeta, ki sta dobro opravila svoje delo. Domen je že na treningu skakal zelo dobro. Vsi smo ga občudovali. Z uvrstitvijo smo zelo zadovoljni, saj pred tekmo nismo poznali razmerja med konkurenco,″ je po tekmi razmišljal Peter, ki bo po prikazanem tudi v nedeljo na posamični tekmi, ki se bo začela ob 14. uri, eden od kandidatov za vrhunske dosežke.

Dobra pripravljenost slovenskih skakalcev že v uvodu v zimo je pokazatelj, da so v poletnem obdobju dobro delali, zato se lahko nadejamo nove lepe sezone.

Ne spreglejte