Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 1. 2015,
19.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc novoletna turneja skoki Garmisch-Partenkirchen

Četrtek, 1. 1. 2015, 19.02

7 let, 12 mesecev

Peter Prevc po odličnem dosežku: Očitno moram že dva dni prej začeti študirati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po Oberstdorfu je naš najboljši skakalec Peter Prevc dodal v svojo zbirko novo vrhunsko uvrstitev. Na novega leta dan je bil tretji in v razvrstitvi prestižne turneje napredoval na drugo mesto.

"Zelo sem zadovoljen s celotno tekmo. Bila je zelo razburljiva. Uspel sem zadržati stik z najboljšimi in to na skakalnici, ki mi je v preteklosti nagajala. V glavi sem jo imel že naslednji dan po Oberstdorfu. Študiral sem, kako jo zvoziti. Očitno se moram na skakalnico že dva dni prej privaditi," je uvodoma na nov izjemen dosežek dejal Peter Prevc, ki se je na veliko veselje spoprijateljil z napravo v Garmisch-Partenkirchnu, saj ga je lani z 18. mestom izločila iz boja za naslov najboljšega na novoletni turneji.

Naš najboljši skakalec je bil namreč spet tretji na novoletni turneji in zaostal le za Norvežanom Andersom Jacobsnom ter Švicarjem Simonom Ammannom. Pomembno je, da je v skupnem seštevku prestižne turneje na drugem mestu prehitel Avstrijca Michaela Hayböcka, vodilnemu Stefanu Kraftu pa se približal na vsega 1,1 točke zaostanka.

Prevc je imel že v prvi seriji težko nalogo, saj ga je čakal obračun na izpadanje s Čehom Romanom Koudelko, ki je bil izzivalec našemu Petru, a našega skakalnega šampiona ne zanima zmaga v dvoboju temveč tista najvišja mesta po koncu tekme. Test je prestal brez težav in nato še v drugo s 136 metri skočil odlično, potem ko ga je v prvi seriji poneslo pol metra dlje: "Dobrodošlo je, da sem naredil dva enakovredna skoka na tekmi. V glavi imam približno sliko, kako moram skakti naprej."

"Še naprej bom osredotočen na skoke, ker se lahko v športu hitre obrne"

Jasno je, da se mu bodo zaradi druge pozicije v razvrstitvi novoletne turneje misli usmerile tudi k laskavi lovoriki, vendar ne želi razmišljati o tem. Za zdaj je videti, da so Kraft, on in Hayböck tisti glavni konkurenti za naziv kralj turneje, vendar se lahko ob takšnem nadaljevanju v igro vključi tudi Jacobsen ...

"Hitro lahko pride še kdo zraven ali tudi odpade. O tem ne razmišljam. Še naprej bom osredotočen le na to, kako čim bolje odskakati, ker se v športu lahko hitro obrne," pravi Prevc in nato pogledal še na bero, ki jo bo po polovici novoletne turneje odnesel v Avstrijo, kjer bosta 4. in 6. januarja še tekmi v Innsbrucku ter Bischofshofnu: "Zelo sem zadovoljen. Na dveh skakalnicah sem bil na stopničkah. Vesel sem, da sem v Garmischu dvakrat dobro skočil."

Ne spreglejte