SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peter Prevc odličen na treningu, veter prestavil kvalifikacije

4

termometer

Danes je v Kuopiu dvojni program. Začel se je s treningom, kvalifikacije pa žirija tekmovanja ni mogla izpeljati in jih je prestavila tik pred popoldansko tekmo. Peter Prevc na treningu razpoložen.

Veter je v ponedeljek odpihnil kvalifikacije, zato so jih organizatorji prestavili na današnji dan, ko je v Kuopiu tudi tekma. Začeti bi se morale ob 9. uri, a so bile zaradi vetra spet prestavljene na 9.35, ko se je prvi skakalec le spustil po zaletni mizi. A tudi dopoldanskega programa niso mogli izpeljati do konca. Po nastopu Jake Hvale, ki je pristal pri vsega 87,5 metra, se je žirija tekmovanja odločila, da kvalifikacije prestavi na 16. uro.

Ob Hvali si bodo skušali nastop na tekmi zagotoviti še Cene Prevc, Matjaž Pungertar, Nejc Dežman, Jurij Tepeš in Jernej Damjan.

Le Peter Prevc je tisti, ki ima od Slovencev nastop na tekmi že zagotovljen. Naš najboljši skakalec pa je bil razpoložen na treningu, ki je bil že ob 8. uri zjutraj po našem času. S 125 metri je imel drugi rezultat med vsemi, kar je dobra popotnica za popoldansko tekmo, ki se bo začela ob 17.30, ogledali pa si jo boste lahko na Planet TV. Od Prevca je bil boljši le Anders Jacobsen.

Od konkurentov za rumeno majico je dobro skočil še Severin Freund, ki je imel s 127 metri najdaljšo daljavo, a je imel pomoč vetra 0,42 metra na sekundo, Prevcu pa je veter na primer pihal v hrbet s hitrostjo 0,1 metra na sekundo. Stefan Kraft, ki v skupnem seštevku svetovnega pokala za našim skakalcem zaostaja za vsega sedem točk, je imel z daljavo 113 metrov šele 26. rezultat.

Na treningu je bil razpoložen tudi Tepeš, ki je skočil 120 metrov in imel sedmi rezultat. Med najboljšo dvajseterico se je uspelo uvrstiti še Dežmanu (15.) in Cenetu Prevcu (18.).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin